Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: horvát játékvezetője lesz a Ferencváros Spurs elleni mérkőzésének

Az UEFA kitűzte az Európa-liga második fordulós mérkőzéseinek pontos bíróküldését…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az UEFA tájékoztatásából kiderült, hogy a horvát Igor Pajac lesz a csütörtöki Ferencváros-Tottenham mérkőzésnek a játékvezetője az Európa-ligában.

A 39 éves horvát sportember eddigi pályafutása során magyar klubcsapatnak csupán egyetlen alkalommal vezetett mérkőzést: 2021-ben az Örményországban lejátszott Ararat–Fehérvár FC találkozón 2–0-s hazai győzelem született. Pajac egyszer vezetett a magyar válogatottnak is, mégpedig tavaly a Csehország elleni mérkőzést, amely 1–1-gyel ért véget, és mindkét csapat játékosainak négy sárga lapot adott.

Angol klubcsapatnak még nem vezetett a horvát bíró, a válogatottnak egyszer fújta a sípot, tavaly nyáron a Málta–Anglia (0–4) Eb-selejtezőn találkozón dirigált.

A horvát játékvezetőt 2020-ban eltiltották, miután a Horvát Kupa elődöntőjében rendezett HNK Rijeka–NK Osijek (3–2) találkozón legalábbis véleményes megítélésű volt a közreműködése – többek között az akkor még Eszéken futballozó Kleinheisler Lászlót is tévesen állította ki.

Pajac két segítője az oldalvonalak mentén Ivan Mihalj és Vedran Durak, a negyedik játékvezető Tihomir Pejin lesz. A VAR-szobában Mario Zebec lesz a főnök, munkáját Ivan Bebek segíti majd. A horvát játékvezetői csapat munkáját ellenőrként a korábbi kiváló FIFA-bíró, a belga Frank De Bleeckere felügyeli majd.