Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Lille támadójával erősítene jövő nyáron a Barcelona! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona együttese jövő nyáron a Lille támadójával, Jonathan Daviddal erősítené meg a keretét.

(Photo by Geert van Erven/Soccrates/Getty Images)

A spanyol sajtó legfrissebb beszámolói alapján a Barcelona együttese jövő nyáron mindenképp erősítene szeretne a támadósorán. Ennek egyik legfőbb oka, hogy Robert Lewandowski már 36 éves, mellé pedig mindenképp kéne egy másik játékos a megfelelő rotáció érdekében. A hírek szerint erre a célra a Barca a Lille támadóját, Jonathan Davidet szemelte ki. A több sztárcsapat kívánságlistáján is szereplő kanadai játékos az elmúlt években a francia bajnokság egyik legjobbjává nőtte ki magát, így a Barcán kívül olyan klubok is kiszemelték őt, mint a Juventus vagy az Aston Villa. Az elmúlt években komoly anyagi gondokkal küzdő Barca számára azért is lenne kedvező David megszerzése, mert a támadó aktuális szerződéséből már csak egy év van hátra, így már télen megkezdhetnék vele a tárgyalásokat a klubváltását illetően, és átigazolási díjat nem kéne fizetniük a Lille számára, amennyiben meg tudnak egyezni a kanadai támadóval a személyes feltételekről.

Jonathan David 2020 nyarán 27 millió euró ellenében került a Lillehez a KAA Gent csapatától. A francia klub színeiben azóta 194 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 91 gólig és 20 gólpasszig jutott. Piaci értékét 50 millió euróra teszi a transfermarkt.