Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai Ádám visszatér a magyar válogatotthoz – sajtóhír

Hazai sajtóbeszámolók szerint a magyar válogatott egykori támadója az edzői stáb tagjaként visszatér a nemzeti csapathoz…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az M4 Sport információi szerint Szalai Ádám veszi át a Budapest Honvéd vezetőedzőjének kinevezett Laczkó Zsolt helyét Marco Rossi szövetségi kapitány edzői stábjában a magyar válogatottnál.

Az aktív pályafutását bő egy évvel ezelőtt befejező Szalai összesen 86 mérkőzésen szerepelt a magyar válogatottban, ezalatt 26 gólt szerzett, miközben 28 találkozón a csapatkapitányi karszalagot is viselte. A 2016-os Európa-bajnokságon az osztrákok ellen, míg a 2020-as (2021-ben rendezett) kontinenstornán a németek ellen talált be. A válogatottól a 2022. szeptember 26-i, Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést követően vonult vissza.

Amennyiben igazak a híresztelések, ez a poszt lenne Szalai első feladata edzőként, miután hazai sajtóbeszámolók szerint Laczkó távozik a nemzeti együttes stábjából, és a jövőben kizárólag az NB II-es Budapest Honvéd vezetőedzői munkakörét fogja ellátni.