Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Tottenham magyar játékosa BL-döntőt szeretne játszani

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar női válogatott erőssége a Tottenhamben folytatja pályafutását…

(Photo by Arife Karakum/Anadolu via Getty Images)

A svéd BK Häckentől nyáron a Tottenhamhez szerződő Csiki Anna az M1 aktuális csatorna részére beszélt távlati céljairól:

“Svédországba is azért igazoltam, mert azt éreztem, hogy Magyarországon már mindent elértem, amit lehetett: voltam többszörös magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, még a Ferencváros játékosaként bekerültem a válogatottba. Ezt követően szerettem volna új kihívásokat. Azért igazoltam Angliába, hogy folytassam ezt a sormintát. Már mondtam többször, az álmom, hogy szeretnék Bajnokok Ligája-döntőben játszani, ehhez továbbra is tartom magam és minden nap ezért küzdök.”

A 24 éves középpályás azt is elárulta, a terveknél eddig sokkal jobban alakulnak a dolgok a Tottenhamnél, és nemrég a vezetőségtől is pozitív visszajelzéseket kapott, csaknem egy hónap után pedig azért küzd, hogy beverekedje magát a kezdőcsapatba. Az angol klubnál az a Robert Vilahamn a vezetőedző, akivel korábban Svédországban is együtt dolgozott, így nagyjából tudta mire számíthat.

Az angol meccsek hangulatáról elmondta, a női találkozókat is nagy érdeklődés övezi, és reméli, hogy november közepén az Arsenal elleni hazai mérkőzésük telt házas lesz, de a csütörtöki Ferencváros-Tottenham férfi Európa-liga összecsapásról is beszélt.

“A sorsolást követően nagyon sokan kérdezték tőlem, hogy mit várok a meccstől, és kinek fogok szurkolni. A Spursnek van olyan szurkolói bázisa, amely elkíséri majd a csapatot, és a médiában is sok szó esik a Ferencváros elleni meccsről, úgyhogy mindenki izgatottan várja, de szerintem én vagyok a legizgatottabb” – fogalmazott Csiki, majd azt is megjegyezte, hogy az FTC egy jó védekezéssel és kontrajátékkal akár meglepetést is okozhat.