Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: az Aston Villa a Bayern Münchent is legyőzte! – videóval

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján újabb komoly teszten vizsgázott sikeresen az Aston Villa, amely hazai pályán múlta felül a Bayern München együttesét. A Villa sikeréhez hasonló meglepetés, hogy az Atlético Madridot négy góllal küldte haza Lisszabonból a Benfica. Magabiztosan nyert az Atalanta; döntetlen született Zágrábban; míg a Feyenoord egy nagy adag szerencsének is köszönhetően tudott nyerni a Girona vendégeként.

(Photo by James Baylis – AMA/Getty Images)

 

Girona – Feyenoord 2-3 (1-2)
Gólszerzők: D. Lopez (19.), D. van de Beek (73.) illetve Y. Herrera (23. -öngól), Milambo (33.), Krejci (79.)

A Girona komoly esélyt szalasztott el, hogy megszerezze első pontjait a Bajnokok Ligájában! A spanyolok szinte minden mutatóban felülmúlták a 90 perc során holland ellenfelüket, csupán egyedül a legfontosabb mutatóban, a gólok terén… Persze ehhez kellett az az elképesztő balszerencse is, hogy két Girona-játékos is saját kapujába talált; ráadásul egy tizenegyest is elhibáztak a spanyolok – Mondjuk utóbbit a Feyenoord is elmondhatja magáról!

A hollandok azok után, hogy komoly verést kaptak a Bayer Leverkusentől, fontos három pontot szereztek egy vélhetően a tavaszi folytatást illetően riválisuknak tartott ellenféllel szemben.

 

Sahtar Donyeck – Atalanta 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Djimsiti (21.), Lookman (44.), Bellanova (48.)

Tükörsima győzelmet aratott az Atalanta az ellen a Sahtar Donyeck ellen, amelynek támadójátékáról mindent elmond, hogy az ukránoknak nem volt kaput eltaláló lövése a 90 perc során.

Az Európa-liga címvédője lényegében már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát Berat Djimsiti illetve Ademola Lookman találatai után;, majd miután az Atalanta a szünet után szinte egyből meglőtte Raoul Bellanova révén a harmadik gólját, végleg padlóra is küldte ellenfelét.

 

 

Aston Villa -Bayern München 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Duran (79.)

A játéknap egyik legjobban várt összecsapása előtt az első fordulóban magabiztos győzelmet arató, az angol bajnokságot is stabil rajttal kezdő Aston Villa önbizalommal telve fogadhatta azt a Bayern Münchent, amely ellen a 22. percben Pau Torres révén meg is szerezte a vezetést Unai Emery együttese, azonban a VAR lesállás miatt érvénytelenítette a találatot… A Bayern mintha ekkor ébredt fel igazán, és sokat köszönhet a román Petrescu ténykedésének is, hiszen Dayot Upamecano a román bíró ‘jóindulatának’ is köszönheti, hogy nem hagyta el idő előtt a játékteret. Ha már teljes létszámban maradtak a bajorok, változtattak is, magukhoz ragadva a kezdeményezést, és egyre több lehetőséget dolgoztak ki, ám a többnyire csak a védekezésre összpontosító Villa jól állta a sarat hátul.

Amikor már az vlt az ember érzése, hogy a Bayern előbb-utóbb csak feltöri egyszer a Villa védelmét, jött az a John Durán, aki újra bizonyította, hogy állandó gólveszélyt jelent, különösen csereként: a kolumbiai válogatott támadó 290 percet futballozott gólja pillanatában a szezonban, ám már hatszor is eredményes volt – Ezúttal is komoly csatár-erényeket csillogtatva!

A Villa ezt követően mindent megtett, hogy megőrizze előnyét, de talán ezért senki nem marasztalja komolyabban őket. Második meccsén a második győzelmével álomrajtot vett a BL-ben Unai Emery együttese, amely ezzel megszakította a Bayern veretlenségi sorozatát is az idényben.

 

 

 

Benfica – Atlético Madrid 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Akturkoglu (13.), Di Maria (52. -büntetőből), Bah (75.), Kokcu (84. -büntetőből)

Alaposan bekezdett a találkozón a hazai csapat, amelyben az idei második meccsén is betalált az a Kerem Akturkoglu, aki nyári érkezése óta lejátszott 10 meccsén 5-5 gólnál és gólpassznál jár a Benfica szerelésében!

Az Atlético nem igazán találta a ritmust az első félidőben, mindezt jól jelzi, hogy Diego Simeone a szünetben hármat is cserélt, lekapta a pályáról az Antoine Griezmann – Koke – Rodrigo De Paul hármast, beküldve Alexander Sorlothot, Connor Gallaghert valamint a fiatal Javier Serranot. A cserék ellenére az Atleti játéka nem sokat változott, ellenben a hazaik továbbra is lendületben maradtak, ráadásul Vangelis Pavlidis ‘eltüntetéséért’ a tizenhatoson belül egy utólagos videózás során büntető rúghattak: a labda mögé Ángel Di María állt, és nem is hibázott Jan Oblak kapussal szemben!

Bármilyen furcsa kimondani, az Atlético mintha teljesen hitehagyottá vált, szinte veszélytelen volt a madridi csapat a Benfica kapujára, nem úgy mint a hazaiak! A Benfica kihasználta nagy nevű ellenfele tanácstalanságát, és további két gólt szerzett Alexander Bah, valamint Orkan Kokcu (utóbbi újabb büntetőből – a szerk.) révén, és még ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott!

 

 

Dinamo Zagreb – AS Monaco 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Sucic (45+3.), Baturina (66.) illetve Salisu (74.), Zakaria (90. -büntetőből)

Ellentétes előjelekkel várhatta az egymás elleni összecsapását a két csapat, azok után, hogy a horvátok hatalmas verést kaptak Münchenben; míg a Monaco óriási skalpot gyűjtött be az FC Barcelona legyőzésével.

Előjelek ide, esélyek oda, egy nem túl eseménydús első félidő végén, annak is a hosszabbításában, a Dinamo Zagreb szerzett vezetést Petar Sucic révén… Majd a zágrábiak a második játékrészben egyik legértékesebb játékosuk, a több európai sztárcsapat által is figyelt Marko Baturina góljával bő negyed óra elteltével megduplázták előnyüket.

Az As Monaco ezt követően azért igazolta, hogy nem a véletlen műve volt a Barca legyőzése, a “hercegségbeliek” felálltak a padlóról, és Mohammed Salisu góljával hamar visszajöttök a meccsre, majd Denis Zakaria büntetőjével a rendes játékidő utolsó percében egyenlíteni is tudtak.

text

 

A Bajnokok Ligája tabellája két kör után:

Standings provided by Sofascore