Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Dortmund támadójával erősítene jövő nyáron a Liverpool! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool együttese a nyár folyamán szerződtetné a Borussia Dortmund támadóját, Karim Adeyemit.

(Photo by Hendrik Deckers/Borussia Dortmund via Getty Images)

A BILD legfrissebb beszámolója alapján a Liverpool gárdája megkezdte keresni a lehetséges jelölteket Mohamed Salah pótlására. Az egyiptomi támadónak ugyanis az idény végén le fog járni a szerződése a “Vörösöknél”, jelenleg pedig erősen kérdéses, hogy marasztalni tudják-e még az egyiptomit a következő évekre. Az angol klub egyik legfőbb kiszemeltje a hírek szerint nem más, mint a Borussia Dortmundban futballozó Karim Adeyemi. A német támadó két évvel ezelőtt csatlakozott a sárga-feketékhez, és úgy néz ki, hogy a most futó szezon hozhatja meg számára az áttörést. A 22 éves játékos ugyanis kiválóan kezdte ezt a szezont, 8 mérkőzés után 5 gól és 5 gólpassz áll a neve mellett, legutóbb pedig egy mesterhármassal vette ki a részét a Celtic 7:1-es kiütéséből a Bajnokok Ligájában. A források alapján a Liverpool jövő nyáron szeretné megszerezni a német szélsőt, akiért készek lennének 50 millió eurót fizetni a Dortmundnak.

Karim Adeyemi a Borussia Dortmund színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 74 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 19 gólig és 13 gólpasszig jutott. Szerződése 2027 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 28 millió euróra taksálja a transfermarkt.