Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luis Suárez beleszállt az uruguayi válogatott szövetségi kapitányába

Az uruguayi válogatott veterán támadója nem köntörfalazott a szövetségi kapitánnyal kapcsolatos problémákról…

(Photo by Ernesto Ryan/Getty Images)

Az uruguayi válogatott veterán támadója, Luis Suárez súlyos kritikákat fogalmazott meg a nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Marcelo Bielsa felé:

“A Copa América alatt számtalan olyan helyzet adódott, melyek bántottak vele kapcsolatban, de a harmónia fenntartása érdekében eddig nem beszéltem róla. Támogatom azokat a játékosokat, mint például Agustín Canobbiót, aki végig dolgozta a válogatottal a felkészülést gyakorlatilag edzőpartnerként, és egyetlen meccsen sem kapott lehetőséget, ez a tisztelet teljes hiánya.”

A 37 éves csatár elmondása szerint a válogatott tagjai közül többen is furcsállták Bielsa viselkedését:

“Előfordult, hogy megbeszélést tartottunk és megkértük őt, hogy legalább egy jó reggeltet mondjon nekünk naponta egyszer, mert még csak nem is köszönt. A sajtótájékoztatóin rendre csodálatos szurkolókról, de amikor New Yorkban jártunk, megkért bennünket, hogy ne üdvözöljük a drukkereket, össze is különböztünk emiatt, mert megmondtam, hogy természetesen fogok velük pár szót váltani. Egy másik alkalommal ötperces monológot tartottam neki, melyre annyit válaszolt: “köszönöm szépen”.”

“A Copa előtt Matías Vecino lemondta a válogatottságot, ő volt az első, aki látta, hogy nem egészséges, ami történik. Egy 33 éves rutinos játékos nem egyik pillanatról a másikra dönt így, mégsem furcsa senkinek? Az edzőközpontban el vagyunk különítve a válogatott személyzetének tagjaitól, még csak nem is használhatjuk ugyanazokat az ajtókat, mint ők, rendkívül kényelmetlen helyzetet eredményezett. A jövőben arra kérem a szurkolókat, hogy ha az eredmények rosszul alakulnak, akkor ne kizárólag a játékosokat hibáztassák, mert Bielsa az egész csoportot elszigetelte” – fogalmazott a veterán labdarúgó.

Az uruguayi válogatott végül bronzérmes lett az idén nyáron 16 csapat részvételével megrendezett Copa Américán.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!