Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Kevin De Bruyne kimarad Belgium keretéből

A belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Domenico Tedesco keretet hirdetett az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

Kevin De Bruyne nem került be Belgium keretébe az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. A Manchester City irányítója kihagyta csapata utolsó három mérkőzését, miután izomsérülést szenvedett az előző hónapban, az Inter elleni 0-0-s Bajnokok Ligája-döntetlen első félidejében. Azóta De Bruyne kihagyta a City Premier League-mérkőzéseit az Arsenal és a Newcastle United ellen, valamint a szerdai, Slovan Bratislava elleni Bajnokok Ligája-tallálkozótis. A Newcastle elleni mérkőzés előtt Pep Guardiola, a City menedzsere, múlt pénteken azt mondta, hogy a belga „talán” visszatérhet a válogatott szünet előtt.

A Napoli sztárja, Romelu Lukaku neve is hiányzik a 23 fős listáról, mivel Tedesco úgy döntött, hogy pihenteti a csatárt, és hagyja, hogy „egyénileg dolgozzon”, miközben épp azon dolgozik, hogy beilleszkedjen a a dél-olasz klubba, amelyhez augusztus végén csatlakozott.

Belgium október 10-én Olaszország ellen játszik Nemzetek Ligája-meccsét, valamint a négy nappal későbbi hazai pályán lép pályára Franciaország ellen.

A belga válogatott 23 fős kerete: 

Kapusok: Koen Casteels (Al Qadsiah), Matz Sels (Nottingham Forest), Vandevoordt (RB Leipzig)

Védők: Sebastiaan Bornauw (Wolfsburg), Timothy Castagne (Fulham), Zeno Debast (Sporting CP), Maxim De Cuyper (Club Brugge), Wout Faes (Leicester), Matte Smets (Genk), Arthur Theate (Eintracht Frankfurt), Koni De Winter (Genoa)

Középpályások: Charles De Ketelaere (Atalanta), Amadou Onana (Aston Villa), Orel Mangala (Lyon), Youri Tielemans (Aston Villa), Arne Engels (Celtic), Malick Fofana (Lyon)

Csatár: Johan Bakayoko (PSV), Jeremy Doku (Manchester City), Dodi Lukebakio (Sevilla), Lois Openda (RB Leipzig), Cyril Ngonge (Naples), Leandro Trossard (Arsenal)