Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Lukaku vezérletével legyőzte az újonc Comót a Napoli! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 7. fordulójának nyitó mérkőzését a listavezető Napoli és az újonc Como összecsapása nyitotta.

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

A lehető legjobban kezdődött a mérkőzés a Napoli szempontjából, hiszen a hazai gárda már az első percben megszerezte a vezetést! Lukaku passzából McTominay ugyanis be tudott fordulni a tizenhatoson belülre, majd a bal alsó sarokba lőtt, 1-0! A vezetés megszerzését követően is a Napoli irányította a játékot, de a vendégeket nem bizonytalanította el a korán bekapott gól, sőt a félidő második felében pár veszélyes lehetőséget is ki tudtak alakítani. Az első ilyen helyzet a 25. percben Nico Paz nevéhez fűződött, aki távolról vette célba Caprile kapuját, de a próbálkozása kevéssel célt tévesztett. A 30. percben Kvaratskhelia próbálta meg szögletből bevenni Audero kapuját, a vendégek hálóőre azonban résen volt, és a léc fölé tudta tolni a játékszert. A 32. minutumban ismét Nico Paz veszélyeztetett, aki 25 méterről vállalt el egy lövést, ami a bal kapufát találta telibe, onnan pedig kifelé pattant a labda! A szünet előtt aztán teljesen megérdemelten összejött az egyenlítés a vendégek számára! Strefezza lőtt kapura 18 méterről, és az egyik védő lába között a labda védhetetlenül utat talált a bal alsóba, 1-1!

A második játékrész eleje aztán ismét jól kezdődött a Napoli szempontjából. A hazaiak egy letámadás következtében labdát szereztek a Como kapujának előterében, Sergi Roberto pedig csak szabálytalanul tudta megállítani az ellenfelét a tizenhatoson belül, így a játékvezető büntetőt ítélt! A labda mögé Lukaku állt, ő pedig higgadtan az elvetődő kapus helyére rúgta a játékszert, 2-1! A vezetés megszerzését követően ismét átadta a kezdeményezés lehetőségét a Napoli, a Como viszont nem tudott annyi veszélyes lehetőséget kialakítani, mint az első félidőben, míg a hazaiak a gyors ellentámadásokra igyekeztek építeni. Az egyre bátrabban kitámadó Como sorsát végül a 86. percben pecsételte meg a Napoli! A csereként beálló Nerest ugratta ki kiváló ütemben Lukaku, a szélső pedig higgadtan elpasszolta a labdát a kapus mellett, 3-1! A ráadás utolsó pillanataiban még Neres vágott ki egy nagy sprintet, aminek köszönhetően egy újabb gólt lőhetett volna, de a próbálkozását nagy bravúrral védte Audero, így a Napoli végül 3:1-re nyerte meg az összecsapást!

Napoli – Como 3-1 (1-1)
Helyszín:
Stadio Diego Armando Maradona Vezette: E. Feliciani
Gólszerzők:
McTominay (1.), Lukaku (53. – büntető), Neres (86.) ill. Strefezza (43.)
Sárga lapok: Buongiorno (59.) ill. Strefezza (59.)
Kiállítás:ill.-

Napoli: Caprile – Olivera (Spinazzola 88.), Buongiorno, Rrahmani, Di Lorenzo – McTominay, Lobotka (Gilmour 90+1.), Anguissa – Kvaratskhelia (Neres 79.), Lukaku (Simeone 88.), Politano (Mazzocchi 80.) Vezetőedző: Antonio Conte

Como: Audero – Van der Brempt (Engelhardt 83.), Dossena, Kempf, Moreno (Sala 90+1.) – Roberto, Perrone – Strefezza (Belotti 83.), Paz, Fadera (Verdi 68.) – Cutrone (Gabrielloni 90+1.) Vezetőedző: Cesc Fabregas

A mérkőzés összefoglalója:

A 7. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Napoli – Como 3-1
20:45 Hellas Verona – Venezia (Tv: Match 4)

Szombat:
15:00 Udinese – Lecce
18:00 Atalanta – Genoa (Tv: Aréna 4)
20:45 Inter – Torino (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
12:30 Juventus – Cagliari (Tv: Aréna 4)
15:00 Bologna – Parma
15:00 Lazio – Empoli
18:00 Monza – AS Roma
20:45 Fiorentina – AC Milan

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore