Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: az Union Berlin otthonában szenvedett vereséget a Borussia Dortmund – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 6. fordulójának szombati játéknapján a Borussia Dortmund idegenben szenvedett vereséget.

(Photo by Andreas Gora/picture alliance via Getty Images)

A mérkőzésen sokáig semmi komoly nem történt, majd a 26. percben büntetőt végezhetett el az Union Berlin miután Nico Schlotterbeck szabálytalanságot követett el, a megítélt tizenegyes pedig Kevin Vogt tudta értékesíteni, 1-0! A hazaiak még a szünet előtt kettőre növelték előnyüket, egy szögletet követően alakult ki kavarodás, a vendégek nem tudtak felszabadítani rendesen, a labdára pedig lecsapott Yorbe Vertessen és kapásból a jobb alsóba lőtt, 2-0!

A 62. percben szépíteni tudott a Dortmund, Julian Brandt tette le a labdát az ezúttal baloldali hátvédként szereplő Julian Ryersonnak, a norvég védő pedig a jobb lábára cselezett és 14-15 méterről kilőtte a hosszú alsót, 2-1! A hátralévő bő félórában azonban már semmi komoly nem történt a találkozón, így az Union Berlin megnyerte 2-1-re. A berliniek a győzelmükkel beelőztek a BVB-t és felléptek a 6. helyre, míg a Dortmund visszacsúszott a 7. pozícióba.

Union Berlin – Borussia Dortmund 2-1 (2-0)
Helyszín: Stadion An der Alten Försterei (Berlin), Vezette: T. Reichel
Gólszerzők: K. Vogt (26. – büntetőből), Y. Vertessen (45.) ill. J. Ryerson (62.)
Sárga lap: K. Vogt (16.), Woo-Yeong (41.), Rothe (84.), Trimmel (89.) ill. N. Schlotterbeck (17.), Sabitzer (83.), Anton (90+4.), Bensebaini 90+6.)
Kiállítás:ill.

Union Berlin: Ronnow – Doekhi, Vogt (Querfeld 60.), Leite – Trimmel, Kemlein (Skarke 67.), Khedira, Rothe – Woo-Yeong (Schafer 67.), Hollerbach (Haberer 77.), Vertessen (Siebatcheu 67.). Vezetőedző: Bo Svensson

Dortmund: Kobel – Couto, Anton, Schlotterbeck, Ryerson – Can (Sabitzer 83.), Gross (Nmecha 63.)- Beier, Brandt, Gittens (Malen 63.) – Guirassy. Vezetőedző: Nuri Sahin

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 6. forduló eddig eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Augsburg – Mönchengladbach 2-1

Szombat:
Bayer Leverkusen – Holstein Kiel 2-2
Union Berlin – Borussia Dortmund 2-1
VfL Bochum – Wolfsburg 1-3
Werder Bremen – Freiburg 0-1
18:30 St. Pauli – Mainz (Tv: Match4)

Vasárnap:
15:30 Heidenheim – RB Leipzig
17:30 Eintracht Frankfurt – Bayern München (Tv: Match4)
19:30 VfB Stuttgart – Hoffenheim

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore