Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hamarosan új stadion épülhet Újpesten – sajtóhír

Hazai sajtóbeszámolók szerint az Újpest új vezetése megkezdte az előkészületeket a csapat új stadionjának építésével kapcsolatban…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az Újpesti Hírmondó számolt be róla, hogy az Újpest vezetősége a Tungsram Fóti úti telephelyén tervez egy új stadiont és egy futsalcsarnokot felépíteni, és a területen már geodéziai felmérések zajlanak.

A portál kiemelte, hogy a terület elég nagy ahhoz, hogy több létesítményt is elbírjon, így a stadion mellett a futsalcsarnok is helyet kaphatna. Ez a komplexum jelentős bővítést hozhatna a város sportéletébe, és további lehetőségeket kínálna nemcsak a focidrukkereknek, hanem más sportágak rajongóinak is. Ugyanakkor az újpesti lakosok véleménye megoszlik arról, hogy valóban egy új stadion építése lenne-e a legfontosabb szükséglet a kerület számára.

A lap úgy tudja, hogy az új stadiont Garancsi István cége, a Market Zrt. építheti, de a helyi önkormányzat hivatalosan még nem kapott tájékoztatást a projektről, és csak informális csatornákon keresztül értesültek a tervek egyes részleteiről. Az önkormányzati források szerint egyelőre nincsenek konkrét tárgyalások az új stadion építéséről, így jelen állás szerint még rendkívül sok a nyitott kérdés a beruházás körül.