Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: két átlövéssel győzte le a Real Madrid a Villarreal-t hazai pályán! – videóval

A spanyol bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján a Real Madrid hazai pályán tartotta otthon mindhárom pontot a Villarreal ellen.

(Photo by Mateo Villalba/Getty Images)

 

A szezont remekül kezdő “sárga tengeralattjáró” ellen nem várt könnyű mérkőzés a Real Madridra, amelynek ráadásul volt min javítania a hétközi lille-i Bajnokok Ligája-vereség apropóján is.

Erős kezdőcsapattal kezdett Carlo Ancelotti, amelyben ott volt Vinícius Junior, Kylian Mbappé vagy Jude Bellingham is.
Nem túl eseménydús találkozón ugyan fölényben játszott a Real Madrid, ám nagyon kellett, hogy Federico Valverde életerős lövése védhetetlenül pattant meg egy bevetődő vendég játékoson rögtön a találkozó legelején.

 

A korai gól nem zavarta meg különösebben a Villarreal, amely stabilnak tűnt hátul, és dicséretére legyen mondva, nem sok teret engedett a madridi támadóknak.

Egy gólos Real-előnnyel kezdődhetett a második félidő, amelyben nem sokat változott a játék képe, komoly ziccerekig nem jutotta a csapatok, nem úgy mint átlövésekig: abból is a létező legjobb fajtából, Vinícius Junior még a hajrá előtt meglőtte a második Real-gólt, lezárva a találkozót is.

 

A Villarreal nemes ellenfélnek bizonyult, és bár vereséggel távozott a Bernabéuból, igazolta, hogy nem a véletlennek köszönhető, hogy kilencből öt meccsét is megnyerte, két döntetlen mellet a bajnoki rajt óta… A Real Madrid pedig, ezúttal sem játszott jól, ezúttal sem tűnt gördülékenynek a fentebb is említett Vinícius – Mbappé – Bellingham trió, azonban előbbi zsenialitása annál az ominózus átlövésél ezúttal is döntően befolyásolta a találkozót!

 

Real Madrid – Villarreal 2-0 (1-0)
Santiago Bernabéu stadion, Vezette: G. Cuadra
Gólszerzők: Valverde (14.), Vinícius (73.)
Sárgalap: – illetve Kiko Femenía (33.)
Piros lap:

Real Madrid: Lunin – Carvajal, Tchouameni, Rüdiger, Mendy – Modric (L. Vazquez, 90+2.), Camavinga (Militao, 71.), Valverda – Bellingham – Vinícius (A. Güler, 79.), Mbappé (Rodrygo, 77.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Villarreal: Conde – Cardona (Bernat, 86.), Albiol (Bailly, 68.), L. Costa, Kiko Femenía – Comesana, P. Gueye, Parejo (Terrats, 79.), Baena (Y. Pino, 68.)- Barry, N. Pepe (Akhomach, 68.). Vezetőedző: Marcelino

 

Korábban játszották:

A forduló pénteken vette kezdetét, amikor is egy nem túl eseménydús találkozón osztozkodott a pontokon két, meglehetősen gyenge formában futballozó csapat: a Leganés és a Valencia. Szombaton az Espanyol , a tabella elején tanyázó Mallorca elleni győzelmével kezdődött a játéknap; majd a Getafe osztozkodott két-két gólon illetve pontot az Osasuna ellen; ezt követően a Celta Vigo és a Rayo Vallecano idegenbeli győzelmével folytatódtak az események – Előbbi sikere különösen a bravúr-kategóriába tartozik, hiszen a Celta kettős emberhátrányban (!) játszott több mint fél órán át!

Leganés – Valencia 0-0

Espanyol – Mallorca 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Kumbulla (18.), Jofr (47.) illetve Raillo (68.)

Getafe – Osasuna 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Yildirim (21.) illetve Budimir (60.)

Valladolid – Rayo Vallecano 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Amallah (51.) illetve de Frutos (57. és 80.)

Las Palmas – Celta Vigo 0-1 (0-1)
Gólszerző: B. Iglesias (28.)
Kiállítva: I. Moriba (54.), Aspas (57.) -mindketten a második sárga lappal

 

A spanyol bajnokság 9. fordulójának eredményei és a még hátralévő mérkőzések:

péntek:

Leganes – Valencia 0-0

szombat:

Espanyol – Mallorca 2-1

Getafe – Osasuna 1-1

Las Palmas – Celta Vigo 0-1

Valladolid – Rayo Vallecano 1-2

Real Madrid – Villarreal 2-0

vasárnap:

14:00 Girona – Athetic Bilbao (Tv: Spíler 2)

16:15 Deportivo Alavés – FC Barcelona (Tv: Spíler 2)

18:30 Sevilla – Betis (Tv: Spíler 2)

21:00 Real Sociedad – Atlético Madrid 21:00 (Tv: Sípler 2)

 

A La Liga aktuális állása:

Standings provided by Sofascore