Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: sérülése miatt hetekre kidőlt Alisson

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 7. fordulójában a Liverpool a Crystal Palace ellen lépett pályára és 1-0-ra győzött is, ám elvesztette első számú kapusát, Alissont, akiről most a vezetőedző, Arne Slot nyilatkozott.

 (Photo by Alex Pantling/Getty Images)

A Liverpool vezetőedzője, Arne Slot szerint Alisson valószínűleg több hétig nem léphet pályára miután a szombati, Crystal Palace elleni 1-0-s győzelem alkalmával combhajlító-izom sérülést szenvedett.

A 32 éves brazil hálóőr a Selhurst Parkban rendezett mérkőzés 79. percében sérült meg egy labdaszerzés után, és Vitezslav Jaros váltotta, a szokásos második számú kapus, Caoimhin Kelleher helyett, aki betegség miatt esett ki.

Slot arra számít, hogy Alisson kihagyja a brazilok jövő heti, Chile és Peru elleni világbajnoki selejtezőit, emellett a Liverpool válogatott szünet utáni, Chelsea elleni Premier League-meccsét is.

„A legfrissebb információkat nem tudjuk, de azt igen, hogy ha egy játékos így megy le a pályáról, az általában azt jelenti, hogy nem lesz benne a válogatottjában, és nem számíthatok arra, hogy az utána következő meccsen is ott lesz a csapatban”

– mondta Slot.

„Várnunk kell és meglátjuk. Feltételezem, hogy eltart néhány hétig… Azt hiszem, a combhajlítójával van a baj.”

A Liverpool a válogatott szünet miatt október 20-ig nem játszik újra, de utána három hét alatt nyolc mérkőzése lesz a Chelsea, az RB Leipzig, az Arsenal, a Brighton & Hove Albion, a Bayer Leverkusen és az Aston Villa ellen.

„Valószínűleg nem leszünk olyan dominánsak az Arsenal elleni idegenbeli mérkőzésen, mint ma, de mindkét találkozó nagyon nehéz számunkra”

– mondta Slot a TNT Sportsnak.

„Most rajtunk múlik, hogy a nagy meccseken is megmutassuk magunkat. Sajnos feltételezem, hogy Ali nem lesz velünk ezeken a meccseken, tekintve, ahogyan lesétált a pályáról, de az is nagyon jó volt látni, hogy a harmadik kapusunk is hozta ezt a teljesítményt, mivel Caoimhin (Kelleher) tegnap beteg volt. Mindig jó egy csapatnak, ha mindenki részt vesz az eredményekben”.

A Liverpool október 20-án, a Chelsea elleni hazai mérkőzéssel tér vissza a Premier League-ben.