Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Edomwonyi és Gera góljával elhozta a három pontot a Nyíregyháza otthonából a DVTK! – videóval

A labdarúgó NB I 9. fordulójának szombati játéknapját a Nyíregyháza és a Diósgyőri VTK keleti rangadója zárta.

A DVTK kezdte aktívabban az összecsapást, amely az első negyedóra végén meg is tudta szerezni a vezetést! Ekkor Vallejo adott remek labdát Gerának, aki több védő között megtalálta a tizenhatoson belül Edomwonyit, a támadó pedig 10 méterről a léc alá vágta a labdát, 0-1! A 21. percben majdnem egalizálni tudott a Nyíregyháza egy remek megmozdulás után. Keita jobbról érkező beadása után Myke Ramos ollózta kapura a labdát, de a felső lécről a gólvonalra pattant a labda, így nem jött össze az egyenlítés. A 33. minutumban megduplázhatta volna az előnyét a DVTK, Nagy Barnabás beadását viszont Baki 6-7 méterről a léc fölé fejelte a labdát. A szünet előtti pillanatokban ismét közel járt az egyenlítéshez a Nyíregyháza, Nagy Dominik megpattanó lövésénél azonban nagy bravúrt mutatott be Sentic, majd az ezt követő szögletnél Keita 6 méterről lőhetett, de a bal sarok mellé lőtte a ziccert.

A második félidő is kiválóan kezdődött a Diósgyőr szempontjából! A 46. percben Gera Dániel próbálta meg bevenni Tóth kapuját, ám a lövését Keresztes blokkolni tudta. A labda viszont visszakerült Gera elé, aki 16 méterről a jobb felsőbe emelte a játékszert, 0-2! A 60. minutumban Rakonjac növelhette volna még tovább a különbséget, de a 17 méterről elengedett lövése kevéssel a bal felső mellé lőtte. A 63. percben majdnem megfelezte a hátrányát a Nyíregyháza, Navrátil azonban hiába tudta ellőni a labdát Sentic mellett, a gólvonal előtt menteni tudott a visszafutó Szatmári. A 73. percben ismét a hazaiak veszélyeztettek, Navrátil passza után Gengeliczki lőhetett 14 méterről, de a próbálkozása a kapu felett hagyta el a játékteret. A véghajrában is rendületlenül ment előre a Nyíregyháza, amely számtalan beadással próbálkozott, viszont ezeket rendre hatástalanította a DVTK védelme. A 94. percben még Nagy Dominik bal alsóba tartó szabadrúgását védte bravúrral Sentic, a Diósgyőr így lehozta kapott gól nélkül a mérkőzést, és elhozták a három pontot a Nyíregyháza otthonából.

Nyíregyháza – Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)
Helyszín:
Nyíregyháza Városi Stadion Vezette: Bogár Gergő
Gólszerzők:
ill. Edomwonyi (14.), Gera (46.)
Sárga lapok: Navrátil (86.), Nagy D. (87.) ill. Gera (5.), Sanicanin (45+4.), Klimovich (62.), Rharsalla (90+1.), Bárdos (90+3.)
Kiállítás:ill.-

Nyíregyháza: Tóth – Keresztes, Baki (Alaxai 59.), Gengeliczki, Navrátil – Nagy B., Toma (Babic 88.), Keita (Radosevic 77.), Kovácsréti (Beke 77.) – Nagy D., Myke Ramos (Eppel 59.) Vezetőedző: Tímár Krisztián

Diósgyőri VTK: Sentic – Szatmári (Bárdos 68.), Lund, Chorbadzhiyski, Sanicanin – Vallejo – Rakonjac (Rharsalla 78.), Holdampf, Klimovich, Gera (Acolatse 78.) – Edomwonyi Vezetőedző: Vladimir Radenkovic

A mérkőzés összefoglalója:

A 9. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Puskás Akadémia – Debreceni VSC 1-0

Szombat:
Győri ETO – Fehérvár FC 3-1
MTK Budapest – Kecskeméti TE 3-1
Nyíregyháza – Diósgyőri VTK 0-2

Vasárnap:
15:30 Zalaegerszeg – Újpest (Tv: M4 Sport)
18:00 Paks – Ferencváros (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore