Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Thiago Motta szerint a Juventus “kiértékeli” Paul Pogba jövőjét, miután csökkentették az eltiltását

Az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus „kiértékeli” Paul Pogba jövőjét, miután 18 hónapra csökkentették a doppingvétség miatt kapott eltiltását.

 (Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

Thiago Motta, a Juventus vezetőedzője szerint a klub „ki fogja értékelni” Paul Pogba jövőjét, miután 18 hónapra csökkentették a középpályás négyéves eltiltását, amiért megbukott egy doppingteszten. A Sportdöntőbíróság (CAS) fellebbezését követő döntés azt jelenti, hogy a 31 éves Pogba januárban újra edzhet a Juventusszal, miután 13 hónapot már letöltött az eltiltásból.

Pogba – aki utoljára 2023. szeptember 3-án, az Empoli ellen játszott a Juventusban – azt mondta, hogy „rémálma véget ért”, és „alig várja, hogy visszatérjen a pályára” az eltiltás csökkentése után.

Egyelőre nem erősítették meg, hogy Pogba visszakerül-e a Juventus csapatába. A 10-es számú mezét 2024 augusztusában a török válogatott Kenan Yildiz kapta meg.

Pogba Juventus-szerződése 2026 nyaráig szól. A francia Dusan Vlahoviccsal együtt a klub legjobban kereső játékosa volt, de a Juve az ügy rendezéséig a klubok és az olasz játékosok szövetsége (AIC) által kötött kollektív szerződésben foglaltaknak megfelelően a minimálbérre “jelentették be”.

„Paul Pogbával kapcsolatban a klub ki fogja értékelni, hogy mi a teendő”

– mondta szombaton Motta, a Juventus vezetőedzője.

„Ami engem illet, Pogba egy nagyszerű játékos volt, aki már régóta nem játszik. Most a holnapi meccsre koncentrálok, minden más jelenleg nem sokat számít nekem.”

Pogbát 2024 februárjában függesztették fel, miután az olasz doppingellenes ügynökség (NADO Italia) szerint 2023. augusztus 20-án egy teszt során nem a szervezete által termelt tesztoszteront mutattak ki a szervezetében. A francia úgy vélte, hogy az ítélet „helytelen” volt, és kijelentette, hogy fellebbez ellene a CAS-nál. Ez a fellebbezés sikeres volt, és Pogba 2025 januárjában visszatérhet az első csapat edzéseire, és két hónappal később, márciusban, amikor 18 hónapos eltiltása lejár, visszatérhet a pályára is akár.

Pogba mindössze kilencszer lépett pályára a Juventus színeiben, mióta 2022 nyarán a Manchester Unitedtől visszakerült a klubhoz, ebből mindössze egy mérkőzésen volt kezdő.