Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: a PSV emberhátrányban győzött és növelte előnyét – KÖRKÉP

A holland bajnokság (Eredivisie) 8. fordulójában szombaton és vasárnap mind a négy nagycsapat pályára lépett…

(Photo by Raymond Smit/BSR Agency/Getty Images)

A listavezető PSV Eindhoven a vártnál nehezebben, de 2-1-re győzött a Sparta Rotterdam ellen a második félidő elejétől emberhátrányban játszva. Az első tíz perc végén a vendégek egy korai góllal sokkolták a címvédőt, amely az első játékrész hajrájában előbb egy öngóllal egyenlített, majd kisvártatva Luuk de Jong 200. találatával a vezetést is megszerezte. A PSV a szünet után Dams kiállításával tíz emberre fogyatkozott, és a hátralévő játékidőben a védekezésre koncentrálva tartotta meg egygólos előnyét a lefújásig. Peter Bosz együttese nyolcból nyolc győzelemmel továbbra is vezeti a bajnokságot, öt ponttal megelőzve a második Utrechtet.

PSV Eindhoven – Sparta Rotterdam 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Verschueren (34. – öngól), L. de Jong (37.), ill. Lauritsen (10.)
Kiállítva: Dams (49.), ill.

A forduló előtti második helyezett AZ Alkmaar egymás után a második vereségét szenvedte el, miután 1-0-ra alul maradt a Fortuna Sittard ellen. A sokáig gól nélküli döntetlenre álló találkozón a hazaiak még az első félidő végén tizenegyest hibáztak a szebb napokat is látott Halilovic révén. A második félidőben az AZ rohamozott a győzelemért, de nem tudták gólra váltani a helyzeteiket, bő tíz perccel a vége előtt a Fortuna viszont Rodrigo Guth révén betalált, akinek góljával otthon tartották a három pontot. Az AZ újabb vereségével visszacsúszott az Utrecht mögé a harmadik helyre.

Fortuna Sittard – AZ Alkmaar 1-0 (0-0)
Gólszerző: Guth (79.), ill.

A közelmúltbeli gyakori pontvesztések után a tavalyi ezüstérmes Feyenoord 2-1-es sikert aratott a Twente Enschede elleni élmezőnybeli rangadón. A rotterdamiak felszabadultan játszottak és jól kezdték a mérkőzést, hiszen a japán Ayase Ueda és a dél-koreai Hwang In-Beom találataival féltávnál 2-0-s előnyben voltak. A Twente ugan nem adta fel, és a második félidőben becsülettel rohamozott a felzárkózásért, csak egy szépítő gólra futotta erejéből a hajrában. A Feyenoord otthon tartotta a három pontot, és továbbra is veretlen mérleggel áll a bajnokság hatodik helyen, egyel kevesebb meccset játszva a legtöbb ellenfelénél.

Feyenoord – Twente Enschede 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Ueda (28.), Hwang In-Beom (43.), ill. Steijn (79.)

A több halasztáson is áteső AFC Ajax két hosszabbításbeli találattal 3-1-re múlta felül az újonc Groningent. Az amszterdamiak az első játékrész derekánál Davy Klaassen találatával kerültek lépéselőnybe, azonban a második felvonás során a zöld-fehérek kiegyenlítettek. Az Ajax sokáig hiába próbálkozott, úgy tűnt, hogy a mezőnyfölénye meddőnek bizonyul, még egy tizenegyest is kihagytak. Végül a 90. perc után csak megtört a jég, Wout Weghorst és Chuba Akpom góljaival a hazaiak begyűjtötték a három pontot és jelenleg ötödikek a mezőnyben.

AFC Ajax – Groningen 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Klaassen (21.), Weghorst (90+1.), Akpom (90+3.), ill. Schreuders (69.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore