Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Lewandowski mesterhármasával aratott magabiztos győzelmet a Barcelona az Alaves ellen – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 9. fordulójának vasárnapi játéknapján a Barcelona az Alaves otthonába látogatott, és nagyon simán győzni tudott a katalán gárda.

 (Photo by Ion Alcoba Beitia/Getty Images)

Remek első félidőt zárt a Barcelona, mert már a szünetre háromgólos előnyt szedett össze, ráadásul mindhárom gólt egy ember, Lewandowski szerezte. A mérkőzés egy kényszerű cserével kezdődött, mivel Ferrán Torres pár perc után megsérült. Már a 4. percben betalált Yamal, azonban ezt még les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Az első érvényes gól a 7. percben érkezett, ekkor Raphinha szabadrúgása után fejelt a lengyel a kapu bal oldalába. A 22. percben ugyanez a duó meglőtte a katalánok második találatát: Raphinha beívelése után Lewandowski passzolt gond nélkül a hálóba. A 24. percben két lehetősége is volt a Barcának, először Raphinha lövését védte a kapus, majd Lewandowski próbálkozását. A 32. percben viszont jött a mesterhármas: ekkor Eric Garcia labdája érkezett jól a lengyel támadó felé, amit a kapu bal alsó sarkába váltott. A 45. percben úgy tűnt, szépít az Alaves, azonban Toni Martínez gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető, és ezzel ért véget a játékrész.

Jól kezdte az Alaves a második félidőt, hiszen az 50. percben Toni Martínez tüzelt megint, ám most a bal kapufát találta el. Itt már kevésbé támadott a Barca, elégedett volt az eredménnyel. A játékrész végén azonban csak megjött a katalán gárda, és több lehetősége is volt. A 74. percben Raphinha lőtt a büntetőterületen kívülről, de azt egy önfeláldozó védő blokkolta. Ansu Fati szerezte meg a kipattanót, de a kapu jobb oldalába tartó lövést Sivera bravúrral védeni tudta. Egy perccel később ismét Ansu Fati került helyzetbe, ekkor a kapu bal oldalát célozta meg egy bombával, de a kapus kapufára ütötte azt. A labda kipattant, és Lewandowski szedte össze, azonban a középre tartó lövését a kapus fogta. A 78. percben az Alavesnek is volt egy helyzete, ekkor Kike Garcia jutott be a tizenhatoson belülre és lőtt is, de Inaki Pena odaért a kapu jobb oldalába tartó lövésre. A 85. percben be is találtak a hazaiak Mourino révén, azonban lesen volt, így a gól érvénytelen. Végül már nem változott az eredmény és nagyon simán győzni tudott a Barcelona.

Alaves – Barcelona 0-3 (0-3)
Helyszín:
Estadio Mendizorrotza (Vitoria-Gasteiz) Vezette: Miguel Ángel Ortiz Arias
Gólszerzők:
– ill. Lewandowski (7. 22. 32.)
Sárga lapok: Tenagli (31.), Mourino (54.) ill. Inigo Martínez (54.), Martín (86.)
Kiállítás: – ill. – 

Alaves: Sivera, Mourino, Abqar (Adrián, 67.), Manu Sánchez, Tenaglia (Diarra, 46.), Stoichkov (Conechny, 57.), Antonio Blanco (Jordán, 78.), Guevara, Toni Martínez (Enrique García, 57,), Rebbach, Carlos Vicente. Vezetőedző: Luis Garcia Plaza

Barcelona: Inaki Pena, Inigo Martínez (Martín, 81.), Cubarsí, Balde (de Jong, 81.), Fort (Koundé, 67.), Raphinha, Pedri, Casadó, Lewandowski, Ferrán Torres (Eric García, 6.), Yamal (Ansu Fati, 67.). Vezetőedző: Hansi Flick

A 9. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Leganes – Valencia 0-0

Szombat:
Espanyol – Mallorca 2-1
Getafe – Osasuna 1-1
Las Palmas – Celta Vigo 0-1
Real Valladolid – Rayo Vallecano 1-2
Real Madrid – Villarreal 2-0

Vasárnap:
Girona – Athletic Club 2-1
Alaves – Barcelona
18:30 Sevilla – Real Betis (Tv: Spíler 2)
21:00 Real Sociedad – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore