Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Niké Liga: sima vereséget szenvedett a DAC odahaza – videóval

A szlovák bajnokság (Niké Liga) 10. fordulójában az FC DAC 1904 vasárnap kora este a Zsolna együttesét látta vendégül a MOL Arénában…

(Photo by Dimitris Lampropoulos/NurPhoto via Getty Images)

Az előző három meccsét veretlenül megvívó FC DAC 1904 súlyos hazai pofonba szaladt bele, 3-0-ra kikapott az élre álló Zsolnától. A mérkőzés küzdelmesen indult, de a vendégek már az első tíz percben megszerezték a vezetést, miután Sauer kiugratásából Adrián Kaprálik szerzett könnyű ziccergólt. A zsolnaiak a 17. percben újabb góllal sokkolták a vendéglátókat, Kácer szöglete után Jan Minárik fejelt az ötösről a hálóba. A vendégek két gyors góllal jelentős előnyre tettek szert. Ugyan az első játékrész második felében a DAC már egyre több ígéretes támadást vezetett, összességében a hazai csapat kevés lehetőséget tudott kidolgozni. A szünet után a hazaiak továbbra is nem túl nagy meggyőződéssel próbálkoztak, de képtelenek voltak közelebb zárkózni. Húsz perccel a vége előtt Dávid Duris is bevette Popovics kapuját, mellyel minden kérdés eldőlt. A Zsolna magabiztos győzelmet aratott a szárnyaszegetten futballozó DAC vendégeként.

A hazai gárda soraiban Csinger Márk és Vitális Milán végig játszotta a mérkőzést, míg Bősze Levente a 68. percben lépett pályára csereként.

FC DAC 1904 – Zsolna 0-3 (0-2)
Gólszerzők:ill. Kaprálik (9.), Minarik (17.), Duris (70.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore