Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premiership: hátrányból fordítva nyert a Celtic és továbbra is hibátlanul vezeti a bajnokságot – videóval

A skót labdarúgó-bajnokság (Scottish Premiership) 7. fordulójának vasárnapi játéknapján a Celtic ismét nyerni tudott, így még mindig 100%-os a bajnokságban.

(Photo by Craig Williamson/SNS Group via Getty Images)

A Celtic a hétközi Borussia Dortmund elleni megsemmisítő 7-1-es vereséget igyekezett javítani, valamint a hibátlan mérlegét szerette volna megtartani, ami végül össze is jött. Az első félidőben nagyon kiegyenlített volt a játék, akadtak helyzetek itt is ott is, de végül a vezetést egy büntetőből tudta megszereznie a Ross County, amit Ronan Hale tudott értékesíteni a 43. percben (1-0).

A második játékrészre felpörgette magát a vendég együttes és komoly rohamokat intéztek a hazai kapura, ami a hajrában is is fizetődött. A 76. percben egy szögletet követően röviden szabadítottak fel a hazaiak, a labdára pedig a jobbhátvéd Alistair Johnston csapott le és kapásból, 12 méterről a bal alsóba lőtt (1-1). A 88. percben pedig sikerült megfordítani a találkozót, Johnston indította Nicolas-Gerrit Kuhnt, aki szélről befelé cselezett a bal lábára, majd mikor lövőhelyzetbe került kilőtte a jobb alsót védhetetlenül (1-2). A Celtic a győzelmével 7-ből 7 meccset nyert a bajnokságban, így továbbra is hibátlanul állnak a tabella élén, míg a Ross County a 7. helyet foglalja el a skót pontvadászatban.

Ross County – Celtic 1-2 (1-0)
Helyszín: Global Energy Stadium (Dingwall), Vezette: K. Clancy
Gólszerzők: R. Hale (43. – büntetőből) ill. A. Johnston (76.), N. Kuhn (88.)

A mérkőzés videós összefoglalója:
Hamarosan…

A 7. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Szombat:
Dundee FC – Kilmarnock 2-3
Hibernian – Motherwell 1-2
St. Mirren – Dundee United 0-1

Vasárnap:
Ross County – Celtic 1-2
16:00 Aberdeen – Hearts
21:00 Rangers – St. Johnstone

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore