Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Nacional nyerte a veretlen riválisok csatáját – videóval

Az uruguayi bajnokság (Primera División) Clausurájának 6. fordulójában a két fővárosi nagyrivális, a Nacional és a Penarol csapott össze egymással…

(Photo by Guillermo Legaria/ Agencia Gamba/Getty Images)

A két azonos mérleggel álló ősi rivális rangadóján a Nacional 2-1-es győzelmet aratott hazai környezetben a Penarol felett. A hazai csapat a kezdéstől fogva aktívabbnak bizonyult, ám egy darabig csak kihagyott helyzetekig jutott, még a kapufát is eltalálta. Az első játékrész derekánál a Nacional egy szöglet után szerezte meg a vezetést, a balról középre ívelt sarokrúgást követően az Európát is megjárt rutinos hátvéd Sebastián Coates vágta a hálóba a lecsorgó labdát. A Nacional továbbra is lendületben maradt, újabb helyzeteket alakított ki, Aguerre védéseinek köszönhetően a Penarol azonban nem kapott újabb gólt. Az első játékrész végén 1-0 volt az állás. A fordulást követően a vendégek szerinte a semmiből egyenlítettek, Gastón Ramírez tette bele a lábát egy lövésszerű bejátszásba, amely védhetetlenül vágódott Mejia kapujába. Az egyenlítést követően is lendületben maradt a Nacional, ám kisvártatva csak egy lesgóllal tudott válaszolni. A házigazda elkeseredett támadásokat vezetett a győzelem érdekében, és az utolsó tíz percen belül a nem sokkal korábban becserélt veterán Federico Santander az ötös előteréből bevágta a mindent eldöntő találatot.

Győzelmével a Nacional a Danubióval holtversenyben vezeti a bajnokságot, az idénybeli első vereségét elszenvedő Penarol pedig a negyedik helyre csúszott vissza három ponttal lemaradva.

Nacional – Penarol 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Coates (22.), F. Santander (84.), ill. G. Ramírez (47.)

A bajnokság aktuális állása