Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: súlyosan megsérült a Torino kulcsjátékosa! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Torino együttese hivatalos oldalán közölte, hogy súlyos sérülést szenvedett a csapat kulcsjátékosa, Duván Zapata.

(Photo by Stefano Guidi/Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, a Torino együttese 3:2-es vereséget szenvedett az Inter vendégeként az olasz bajnokság (Serie A) 7. fordulójában. A Toro szurkolói számára nem csak a vereséget lehetett nehéz megemészteni, hanem azt is, hogy a véghajrában megsérült a csapat kulcsjátékosa, Duván Zapata. A támadó hordágyon hagyta el a pályát, így sejthető volt, hogy a kolumbiai játékos sérülése súlyos.

A Torino együttese a mai nap folyamán hivatalos közösségi felületein tudatta, hogy az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy volt alapja az előzetes félelmeknek, Zapatának ugyanis elszakadt a keresztszalagja, illetve a meniszkusza is megsérült. A klub számára hatalmas érvágás a rutinos csatár kiesése, hiszen Zapata az előző idényben még kölcsönjátékosként 13 góllal és 4 gólpasszal segítette a csapatot, míg a mostani szezont is jól indította, 9 meccs után 4 gól állt a neve mellett. A hírek szerint a 33 éves játékos leghamarabb 7 hónap múlva térhet vissza, így szinte biztosan a teljes szezont ki kell hagynia.

Duván Zapata a Torino színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 45 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 17 találatot és 4 gólpasszt jegyzett.