Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szűcs Kornél: “Leírhatatlan érzés, hogy itt lehetek…”

A magyar válogatott kerete a hétfői napon megkezdte az összetartását a telki edzőközpontban a következő NL-mérkőzések előtt…

(Photo by Bradley Collyer/PA Images via Getty Images)

A magyar válogatottba első alkalommal kapott meghívót az angol másodosztályú (Championship) Plymouth Argyle védője, Szűcs Kornél, aki izgatottan várja a következő napokat:

“Rengeteget adott az elmúlt két hónap, régóta vágytam már arra, hogy kipróbáljam magamat külföldön. Nagyon örülök, hogy közben életem első válogatott meghívója is megjött, leírhatatlan érzés, hogy itt lehetek. Közben Angliában is egyre több játéklehetőséget kapok, úgyhogy abszolút úgy alakulnak a dolgaim, ahogy elterveztem.”

“Mindenki jól fogadott, volt egy-két jó szavuk hozzám. Izgatottan várom, hogy milyen lesz, és ahogy hallottam, a beilleszkedéssel nem lehet gond, mert nagyon jó a közösség. Van egy kis drukk bennem, de ez normális, a jó teljesítményhez kell szerintem. A lényeg, hogy próbálom magamat adni, ahogy Angliában is” – tette hozzá.

Szűcs elárulta, hogy csapata edzője, Wayne Rooney is gratulált a meghívójához: “Gratulált nekem, és elmondta: mennyire örül és boldog a meghívóm miatt. Óriási megtiszteltetés, hogy a kezei alatt dolgozhatok, mert tényleg legendás játékos volt, és szerintem edzőként is sok van benne, rengeteget tanulhatok tőle.”

A legutóbbi válogatott-meccseket a klubváltása miatt kihagyó Fiola Attila ismét meghívót kapott a nemzeti csapatba, a rutinos játékos újra jó erőben érzi magát:

“Kellett a környezetváltozás és az új csapat nyolc év után. Jól érzem magam, két hónapot tudtam pihenni az Eb után, úgyhogy kiváló erőben érzem magam. Most a válogatottra koncentrálok, aztán megyek vissza Újpestre, és próbálom a maximumot nyújtani.”

A tapasztalt hátvéd a hollandok (vagy a bosnyákok ellen) 60. alkalommal léphet pályára a válogatottban – 12 év alatt érheti el ezt a számot.

“Ez egy szép szám, pedig közben sokat voltam sérült, nagyjából négy év kimaradt, volt hat műtétem, de mindig vissza tudtam jönni. Örülök, hogy most is itt lehetek, és segíthetem a csapatot” – fűzte hozzá a 34 éves labdarúgó.

A magyar válogatott tagjai október 11-én, pénteken a Puskás Arénában lépnek pályára Hollandia ellen, három nappal később pedig idegenben Bosznia-Hercegovina vendégeként.

A magyar válogatott aktuális kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Al-Fateh – Szaúd-Arábia), Tóth Balázs (Blackburn Rovers – Anglia)
Hátvédek: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Fiola Attila (Újpest FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szűcs Kornél (Plymouth Argyle – Anglia)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Rapid Wien – Ausztria), Kata Mihály (MTK Budapest), Gera Dániel (DVTK), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Schäfer András (Union Berlin – Németország)
Támadók: Ádám Martin (Aszterasz Tripolisz – Görögország), Csoboth Kevin (St. Gallen – Svájc), ifjabb Dárdai Pál (Hertha BSC – Németország), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Sallai Roland (Galatasaray – Törökország), Schön Szabolcs (Bolton Wanderers – Anglia), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)