Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alphonso Davies: “Csak a Bayernt akarom győzelemhez segíteni”

A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München baloldali hátvédje nem gondol jelenleg arra, hogy a szezon végén lejár a kontraktusa.

(Photo by S. Mellar/FC Bayern via Getty Images)

A bajorok kanadai labdarúgója, Alphonso Davies az ESPN riporterének, Archie Rhind-Tuttnak adott nyilatkozatot, amiben rövidre fogta a szerződésének lejártával kapcsolatos kérdéseket.

“Most nem ezzel foglalkozok. Arra fókuszálok, hogy egészséges legyek, és hogy abban a csapatban játsszak meccseket, amelyikben éppen vagyok. Csak a Bayernt akarom győzelemhez segíteni” – nyilatkozta Davies arra a kérdésre, hogy mi a terve a jövőjével kapcsolatban.

A 23 éves labdarúgó szerződése a szezon végén le fog járni, és a jelenlegi álláspontja, hogy nem hosszabbítja meg, pedig a Bayern München vezetősége marasztalta volna. A kanadai védő eltökélt szándéka a sajtó szerint viszont az, hogy a Real Madridhoz igazoljon a nyár folyamán.

Davies 2019 januárjában szerződött a német rekordbajnokhoz 14 millió euróért cserébe a Vancouvertől. A bajorok színeiben azóta összesen 203 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 11 gólt és 32 gólpasszt jegyzett. A klubbal nyerni tudott többek között német bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is.