Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: “Csak akkor van esély, ha 110 százalékot nyújtunk a hollandok ellen”

A magyar válogatott Telkiben edzőtáborozik az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt…

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A magyar válogatott rutinos szélsője, Sallai Roland az M4 Sport részére adott interjúban beszélt az edzőtábor hangulatáról:

“Új szabályok vannak Telkiben, oda kell figyelni a külön programokra, nem lehet már annyit lábteniszezni, pingpongozni, kosarazni, mint korábban, de azért természetesen erre is szakítunk időt. Tengóban Szoboszlai Dominikkal szoktunk ketten lenni, nincs nagyon ellenfelünk.”

A 27 esztendős labdarúgó a közelmúltban hagyta el a német Freiburg csapatát, és a török élvonalbeli Galatasaray-hoz szerződött:

Az előző összetartás után még úgy volt, januárig még Freiburgban maradok. Aztán az átigazolási piac zárása előtt egy nappal a Galata elnökétől, hogy szeretnék nyélbe ütni az üzletet. Nyitott voltam a váltásra, Freiburgban hat év után sem éreztem, hogy megkapnám a tiszteletet, amit a teljesítményemmel kiérdemeltem a klubnál. Volt egy utolsó beszélgetésem a németek sportigazgatójával, amelyen megkaptam azokat a válaszokat, amelyek megkönnyítették az elválást.”

Hatalmas klubhoz érkeztem, nagyon büszke vagyok rá, hogy oda tudtam kerülni. Úgy gondolom, hogy a fejlődésem érdekében a lehető legjobb döntést hoztam, ilyen játékosokkal együtt könnyebb előre lépnem. Szeretem a kihívásokat, ez is az lesz, de mindent megteszek, hogy sikerüljön meglépnem ezt a lépcsőfokot. Szeretném bebizonyítani, vagyok olyan jó játékos, hogy ekkora sztárok mellett is kapjak játéklehetőséget. Más formációban játszunk, mint a válogatottban, de szerencsére flexibilis játékos vagyok, az első három pozícióban mindenhol bevethető vagyok – hangsúlyozta Sallai az új klubjáról.

“A német mérkőzés után sokat beszéltünk, mit kéne kijavítani. A bosnyák meccsre tudtunk javulni, csak a gól hiányzott. Most is a stabil védekezésből kell kiindulnunk, de extra klasszis játékosaik vannak a hollandoknak, akik fél helyzetből is be tudnak találni, szóval nagyon oda kell figyelnünk hátul. Ilyen kaliberű ellenfelekkel szemben a pontszerzéshez azért szerencsére is szükség van” – vélekedett a Sallai az NL kezdéséről.

A játékos szerint azokból a meccsekből kell kiindulni, amikor jól játszottak az angolok vagy akár a franciák ellen, mindenki harcolt a másikért, ezt a mentalitást kell visszaszerezniük a csapaton belül, ez esetben már Hollandia ellen is eredményesek lehetnek. A kulcs az lesz, hogy hátul ne kapjanak gólt, elöl pedig a két-három helyzetükből a lehető legtöbbet berúgjanak.

Csak akkor van esélyünk, ha 110 százalékot tudunk nyújtani. Nekünk nincsenek világsztárjaink, csapatként kell erősnek lennünk. Minden csapat életében vannak hullámvölgyek, az a kérdés, milyen gyorsan tudunk ebből kilábalni – mutatott rá Sallai, aki elárulta, a visszatérőknél és az újoncoknál is arra törekednek, hogy a válogatott szellemiségét átszövő „családba” minél hamarabb illeszkedjenek, felvegyék a ritmust és mentalitást.

A magyar válogatott péntek este 20:45-től lép pályára Hollandia ellen a Puskás Arénában.