Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb-selejtező: a szép búcsúban reménykedik a magyar válogatott

A magyar U21-es válogatott az utolsó Európa-bajnoki selejtezőire készül…

(Photo by Laszlo Szirtesi/SNS Group via Getty Images)

A magyar U21-es válogatott csütörtökön Málta ellen hazai pályán, jövő kedden pedig Belgiumban lép pályára az utolsó két Európa-bajnoki selejtezőjén.

A mieink a csoport negyedik helyről várják az Eb-selejtező sorozat utolsó két mérkőzését, és matematikailag még van esélyük a harmadik hely megszerzésére, az Eb-kijutásért viszont már nincs versenyben a csapat.

A harmadik helyhez azonban nemcsak nyerni kellene Málta és Belgium ellen, hanem arra is szükség lenne, hogy a belgák a skótok otthonában se szerezzenek pontot. A végső helyezéstől függetlenül a válogatott tagjai szeretnék szépen zárni a sorozatot, és a 2002-es, valamint 2003-as születésű játékosok emlékezetes meccsekkel zárnák le az utánpótlás-válogatottakban töltött időszakot.

“Málta ellen kötelező elvárás magunkkal szemben a győzelem és a jó játék, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű dolgunk lesz a csütörtöki mérkőzésen. A csoport utolsó helyén álló riválisunk képes megnehezíteni a nagyobb csapatok dolgát is, ezért egy pillanatra sem engedhetünk ki. Belgium ellen már nem mi leszünk az esélyesek, de okozhatunk meglepetést, és ez is lesz a célunk. Ez utóbbi mérkőzés számomra nemcsak azért lesz különleges, mert utoljára játszhatok utánpótlás-válogatottban, hanem azért is, mert évekig Belgiumban futballoztam, és több korábbi csapattársam is szerepel a belga válogatottban” – nyilatkozta Németh András, a német másodosztályú Münster csatára.

A magyar válogatott keretéhez Redzic Damir sérülése miatt Kocsis Dominik csatlakozott, míg Kerezsi Zalán kedden hagyta el az edzőtábort egy bokasérülés miatt, a helyére a Szlovéniában légióskodó Klausz Milán érkezett a keretbe. Hegyi Krisztián sem teljesen egészséges, ezért az első napokban még nem tudott a csapattal készülni, de ő a szakmai stáb reményei szerint napokon belül újra edzésbe állhat.

A magyar U21-es válogatott aktuális kerete

Kapusok: Dala Martin (Fehérvár FC), Hegyi Krisztián (Motherwell), Pécsi Ármin (Puskás Akadémia)
Hátvédek: Baráth Péter (Rakow), Csinger Márk (DAC), Debreceni Ákos (Kazincbarcika), Szabó Alex (Budapest Honvéd), Yaakobishvili Antal (Girona), Vas Gábor (Paksi FC)
Középpályások: Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd), Eördögh András (Tatabánya), Geiger Bálint (Újpest FC), Komáromi György (Maribor), Kosznovszky Márk (MTK Budapest), Okeke Michael (Manchester City), Vajda Botond (DVSC), Vitális Milán (DAC)
Támadók: Klausz Milán (NK Nafta 1903), Dénes Csanád (ZTE FC), Gruber Zsombor (Ferencváros), Németh András (Münster), Kocsis Dominik (DVSC), Szűcs Tamás (DVSC)