Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Sallai góljára Dumfries válaszolt, értékes ponttal gazdagodott a magyar válogatott! – videóval

A Nemzetek Ligája A-Ligájában a két forduló után egy ponttal álló magyar válogatott ezúttal Hollandiát látta vendégül a Puskás Arénában.

(Photo by Roy Lazet/Soccrates/Getty Images)

Az első percektől kezdve hatalmas labdabirtoklási fölény volt tapasztalható a hollandok részéről, ám ez nagy helyzetekkel nem párosult.  A mérkőzés első komoly lehetősége a magyar válogatott előtt adódott a 16. percben, amikor Szoboszlai szögletét Sallai lőtte kapura 15 méterről, de a próbálkozása a bal oldali kapufa tövét találta telibe. A hollandok első nagyobb helyzete a 28. minutumban alakult ki, amikor Reijnders 14 méterről próbálkozott, Dibusz azonban hárítani tudta a Fiola takarásából érkező lövést. A 32. percben aztán megszerezte a vezetést a magyar válogatott! A félpályánál szerzett labdát a magyar csapat, majd kikerült a játékszer balra Nagy Zsolthoz, aki a hosszúra ívelt, ott pedig Sallai senkitől sem zavartatva érkezett, és közelről mattolta Verbruggent, 1-0! A 39-40. percben aztán meleg pillanatokat élhetett át a magyar csapat, miután egy szabálytalan kirúgás után 8 méterről közvetett szabadrúgást végezhettek el a hollandok, Gakpo lövését azonban védeni tudta Dibusz. A szünet előtti utolsó percekben már nem alakult ki újabb lehetőség, így egygólos vezetéssel vonulhatott pihenőre a magyar válogatott.

A második játékrész első nagyobb helyzete a hollandok előtt adódott az 53. percben, amikor Gakpo beívelését de Vrij csúsztatta meg a rövidnél, Dibusz azonban résen volt, és hárítani tudott. Az 56. minutumban ismét Gakpo beadása okozott riadalmat a magyar kapu előtt, Dumfries ugyanis a hosszún elérte a labdát, azonban rosszul találta el azt, így úgymond felszabadított. Az 59. percben megint balról érkezett egy beadás, amit de Vrij fejelt kapura, de nem találta el a kaput. A 63. percben Reijnders veszélyeztetett, az ötös bal sarkáról leadott lövése azonban elkerülte a hosszú alsót. A következő nagyobb holland helyzet a 78. percben érkezett amikor Gakpo beadását Brobbey fejelte a bal alsó mellé. A 79. minutumban aztán emberelőnybe került a magyar válogatott, miután van Dijk begyűjtötte a második sárgáját, így a véghajrában még kedvezőbb helyzetbe került Marco Rossi csapata. A 83. percben viszont emberhátrányban is egyenlíteni tudott Hollandia! Egy Gakpo által beívelt szabadrúgást Dumfries tudott középen elfejelni, ez pedig már utat talált a hálóba, 1-1! Az utolsó percekben rengeteg beadással próbálkozott a magyar válogatott az emberhátrányban visszahúzódó hollandokkal szemben, de nem tudták feltörni az “Oranje” védelmét, így mindkét válogatott 1-1 ponttal gazdagodott.

Magyarország – Hollandia 1-1 (1-0)
Helyszín:
Puskás Aréna Vezette: L. Fähndrich
Gólszerzők:
Sallai (32.) ill. Dumfries (83.)
Sárga lapok: Varga (13.), Fiola (77.) ill. van Dijk (77.)
Kiállítás:ill. van Dijk (79.)

Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Dárdai M. (Botka 46.) – Bolla (Gera D. 89.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. – Szoboszlai, Sallai (Csoboth 65.) – Varga B. (Nagy Á. 79.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Hollandia: Verbruggen – Dumfries, van Dijk, De Vrij (Malen 76.), Van de Ven – Gravenberch, Reijnders, Q. Timber (Til 75.) – Gakpo (Hato 89.), Zirkzee (Brobbey 76.), Simons (de Ligt 81.) Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

A mérkőzés összefoglalója:

Az A-Liga 3. csoportjának további eredményei:
Bosznia-Hercegovina – Németország 1-2

Az A-Liga 3. csoportjának állása:

Az állást biztosítja a Sofascore