Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: Brazília a hajrában diadalmaskodott Chilében – videóval

A 2026-os világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatának csütörtöki játéknapján a gyengélkedő brazil válogatott Chile otthonában szeretett volna javítani…

(Photo by Marcelo Hernandez/Getty Images)

A legutóbbi mérkőzését elveszítő Brazília a korai hátrányba kerülés ellenére 2-1-es győzelmet aratott a gyengélkedő Chile otthonában. A házigazda már a második percben megszerezte a vezetést, Loyola beadásából Eduardo Vargas fejelt közelről Ederson ketrecébe. A korai vezető gól meghozta a La Roja kedvét, a chileiek bátran próbálkoztak távoli lövésekkel. Időbe telt, amíg a brazilok rendezték a soraikat, de az első játékrész második felére a vendégek már átvették az irányítást, és egyre több helyzetet dolgoztak ki a chilei kapu előtt. Az első félidő hajrájában Valdes a tizenhatoson belül ütközött Marquinhosszal, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest a hazaik javára, mivel a támadó látványosan el akart esni. A chilei publikum füttykoncertje közepette a brazilok kiegyenlítettek az első félidő ráadásában, miután Savinho beadásából Igor da Cruz bólintott a hosszú sarokba. A térfélcsere után is a brazilok támadtak többet, Rodrygóék azonban kevés helyzetet tudtak kialakítani, amikor pedig gólszerzési lehetőség adódott előttük, akkor Cortes kapus rendre védeni tudott. Mindeközben Chile egy-egy ellentámadás révén veszélyeztetett. Sokáig úgy tűnt, hogy a brazilok próbálkozásai hiábavalóak lesznek, de a rendes játékidő legvégén Luiz Henrique jobbról befelé húzott és a tizenhatoson belülről ballal kilőtte a hosszú sarkot. A Botafogo játékosa első gólját szerezte a brazil válogatottban, csapata pedig a rendkívül fontos három ponttal fellépett a kvalifikációs sorozat negyedik helyére.

Chile – Brazília 1-2 (1-1)
Gólszerzők: E. Vargas (2.), ill. I. da Cruz (45+1.), Luiz Henrique (89.)

 

Ugyanebben a fordulóban Ecuador és Paraguay gól nélküli döntetlenre végzett egymással Quitóban. A hazai gárda a mérkőzés jelentős részében mezőnyfölényben futballozott, sokkal több gólhelyzetet alakított ki, azonban nem tudta bevenni a veterán R. Fernández ketrecét. Az Albirroja előtt ugyancsak kósza lehetőségek adódtak, de akár ők is betalálhattak volna Enciso révén. Az első 45 perc gól nélküli döntetlennel zárult. A szünet után Ecuador hiába fokozta tovább a nyomást, a második félidőben is valamennyi lehetőségét elpuskázta, az ígéretes helyzetek ellenére Platáék képtelenek voltak betalálni. Az idő előrehaladtával a házigazda egyre görcsösebben futballozott, a hajrában Ecuador mezőnyfölénye már meddőnek bizonyult, így hiába támadtak, a gól egyre kevésbé volt benne a helyzetekben. A paraguayi védelem mindvégig hibátlanul állta a sarat, és értékes pontot vitt magával az egyenlítő mentén fekvő városból. Ecuador a pontlevonása ellenére a kijutást jelentő ötödik helyet foglalja el, Paraguay pedig nyolcadik a dél-amerikai táblázaton.

Ecuador – Paraguay 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

A selejtezősorozat aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

A dél-amerikai kvalifikációból az első hat helyezett automatikusan kijut a következő világbajnokságra, míg a hetedik helyen végző csapat pótselejtezőt fog játszani a részvételért.

A 9. forduló eredményei

Bolívia – Kolumbia 1-0
Ecuador – Paraguay 0-0
Venezuela – Argentína 1-1
Chile – Brazília 1-2
Peru – Uruguay, szombat 03:30

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!