Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: hazai pályán hozta a kötelezőt Horvátország – videóval

Egyre jobb formában a horvát válogatott amely ezúttal hazai pályán hozta a kötelezőt az egyre kétségbeesettebb futball bemutató skót válogatott ellen…

(Photo by Craig Williamson/SNS Group via Getty Images)

Az eddig nyeretlen skótok igencsak szerencsésen kezdték meg a gólgyártást a mérkőzésen, hiszen a horvátok folyamatos nyomása ellenére, a skót támadó, Ryan Christie tudta megszerezni a vezetést a 33. percben, így meglepve a horvát közönséget.

A horvát csapat négy perccel később válaszolt, amikor Ivan Perisić precíz visszagurítása után Igor Matanovic a skót védőkön keresztül lőtte be a labdát a kapu bal alsó sarkába, ezzel megszerezve első válogatott gólját.

A horvátok a szünet után is folytatták a támadásokat, és a Hoffenheim csatára, Kramaric szerezte meg a kulcsfontosságú gólt, amikor közelről fejelt a kapuba egy kipattanó labdát, miután Craig Gordon, a skót kapus, bravúrral hárította Borna Sosa éles lövését.

Skócia a 95. percben úgy tűnt, hogy egyenlíteni tud, amikor Che Adams reagált a leggyorsabban egy lecsorgó labdára a horvát büntetőterületen, de a Torino csatára lesen állt, mint az később kiderült a VAR-ellenőrzés után, így összetörve a skót szíveket.

Horvátország jelenleg hat ponttal a második helyen áll az A Liga 1. csoportjában, ugyanannyival, mint az éllovas Portugália, akik Lengyelországgal mérkőznek a mai nap folyamán. Skócia három vereséggel az utolsó helyen áll.

Horvátország  – Skócia 2-1 (0-2)
Helyszín: Stadion Maksimir (Zágráb) Vezette: Kovács I. (Rou)
Gólszerzők: Matanovic (36.) Kramanic (70.) ill. Christie (33.)
Kiállítás: ill.

Horvátország: Dominik Livakovic, Duje Caleta-Car, Josko Gvardiol, Josip Sutalo, Mario Pasalic (Petar Sucic), Luka Modric, Borna Sosa, Ivan Perisic (Kristijan Jakic), Igor Matanovic (Ante Budimir), Andrej Kramaric (Bruno Petkovic), Luka Sucic (Martin Baturina).

Skócia: Craig Gordon, Grant Hanley, John Souttar, Andrew Robertson, Anthony Ralston, Scott McTominay, Kenny McLean, Billy Gilmour, Lyndon Dykes (Ché Adams), Ryan Christie, Ben Doak (Ryan Gauld).

Az A-Liga 1. csoportjának további eredményei:
Lengyelország – Portugália – 20:45

Az A-Liga 1. csoportjának állása:

 

Standings provided by Sofascore