Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Ronaldo gól és portugál győzelem a nap rangadóján – videóval

Továbbra is hibátlanul áll Portugália a Nemzetek Ligája 1. csoportjának tabelláján, Cristiano Ronaldo csapata ezúttal az egyik legnagyobb rivális Lengyelországot győzte le idegenben…

(Photo by Andrzej Iwanczuk/NurPhoto via Getty Images)

A vendégcsapat, amely tele volt sztárjátékosokkal, már az elején megmutatta, hogy komoly szándékkal léptek pályára, hiszen a tizedik percben Cristiano Ronaldo lövése a kapufán csattant, ami jelezte, hogy a portugálok rendkívül veszélyesek. Ezt követően, alig négy perccel később, Bruno Fernandes távoli próbálkozása következett, amelyet Lukasz Skorupski bravúrosan hárított a jobb felső sarokból, így megakadályozva a korai gól megszületését.

Végül az első gól is megszületett; Rúben Neves remek felívelését Fernandes fejelte le, a labda pedig Bernardo Silva elé került, aki higgadtan, precízen a bal alsó sarokba lőtte, megszerezve ezzel a vezetést csapatának.

A félidő folytatásában körülbelül tíz perccel később ismét a vendégek ünnepelhettek, amikor Rafael Leao lövése a kapufáról visszapattant Ronaldo elé, aki remek helyzetben volt, kihasználta a lehetőséget, és a kipattanót könnyedén az üres kapuba passzolta. Ezzel a találattal a portugál sztár 215. válogatott mérkőzésén megszerezte 133. gólját, amivel tovább növelte már így is lenyűgöző statisztikáit. A lengyel csapat, élén Robert Lewandowskival, egyelőre nem találta a módját a portugál védelem áttörésének.

A második félidő elején a portugálok dominálni tudtak, és hamarosan növelhették volna a góljuk számát, amikor Ronaldo egy ziccer helyzetben próbálta megjátszani a labdát Fernandesnek, de sajnos a passza éppen mögé érkezett, így a Manchester United középpályása nem tudta eltalálni a kaput.

Piotr Zielinski 78. percben lőtt találata felélénkítette a hazaiakat, a lengyelek bátrabbá váltak, míg a portugálok a kontratámadásaikra fókuszáltak. Végül az egyik ilyen ellentámadásból született a következő gól, amikor Jan Bednarek próbálta menteni a Diogo Jota elől a labdát, sajnálatos módon így a saját kapujába juttatva a labdát, ezzel lezárva az összecsapást.

Lengyelország  – Portugália 1-3 (0-2)
Helyszín: 
PGE Narodowy (Varsó) Vezette: Gozubuyuk S.
Gólszerzők: Zielinski (78.) ill. Silva (26.) Ronaldo (37.) Bednarek ÖG (88.)
Kiállítás:ill.

Lengyelország: Lukasz Skorupski, Jan Bednarek, Pawel Dawidowicz, Sebastian Walukiewicz (Jakub Kiwior), Piotr Zielinski, Sebastian Szymanski (Krzysztof Piatek), Maximillian Oyedele (Jakub Moder), Nicola Zalewski (Michael Ameyaw), Przemyslaw Frankowski, Karol Swiderski (Kacper Urbanski), Robert Lewandowski.

Portugália: Diogo Costa, Renato Veiga, Rúben Dias, Nuno Mendes, Diogo Dalot, Bruno Fernandes (Otávio), Bernardo Silva (Samú Costa), Rúben Neves, Cristiano Ronaldo (Diogo Jota), Rafael Leão (Francisco Trincão), Pedro Neto (Nélson Semedo).

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az A-Liga 3. számú csoportjának az állása:

 

Standings provided by Sofascore