Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A brazil elnök nem hívna többet légiósokat a válogatottba

A brazil válogatott 2-1-es győzelmet aratott Chile ellen a legutóbbi világbajnoki selejtezőjén…

(Photo by Ton Molina/NurPhoto via Getty Images)

Brazília elnöke, Luiz Inácio Lula da Silva meghökkentő kijelentést tett azok után, hogy a brazil válogatott góljait két otthon szereplő, Botafogo-játékos szerezte a legutóbbi, Chile elleni győztes meccsen:

“Azok, akik külföldön játszanak, nem jobbak, mint az itteniek. Brazíliának jelenleg nincs Garrinchához vagy Romárióhoz fogható futballistája, az európai légiósaik pedig csupán fiatal játékosok, akik még nem sztárok. Meg kéne adni a lehetőséget az itthon játszóknak.”

Lula az interjúban azt is megemlítette, hogy nemrég találkozott a Brazil Labdarúgó-szövetség elnökével, Ednaldo Rodriguesszel, és neki is javasolta, hogy csak a Brazíliában játszó játékosokat hívják be a válogatottba.

A brazil válogatott aktuális 23 fős keretéből mindössze hatan játszanak a brazil válogatottban, a többiek mind légiósok, beleértve olyan sztárokat, mint Vinícius Júnior, Rodrygo, Marquinhos vagy Lucas Paquetá.

Az ötszörös világbajnok Brazília a dél-amerikai vb-selejtezősorozat derekánál kilenc forduló alatt szerzett 13 ponttal csak a negyedik helyet foglalja el, de mivel az első hat helyezett automatikusan kvalifikálja magát a tornára, egyelőre nem kell különösebben aggódnia a kijutás miatt.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!