Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rekordot döntött Andorra veteránja

Andorrai labdarúgó lett a legidősebb európai válogatott gólszerző…

(Photo by Richard Pelham – FIFA/FIFA via Getty Images)

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) hívta fel a figyelmet arra, hogy az andorrai Marc Pujol került az élre azon az európai listán, amely a nemzeti válogatottjukban eredményes labdarúgókat életkoruk alapján rangsorolja.

A középpályás 42 évesen és 53 naposan volt eredményes San Marino ellen a vasárnapi, 2-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen, ezzel pedig megelőzte az angolok legendás játékosát, az eddigi abszolút korelnök Sir Stanley Matthewst, aki 1956. október 6-án, az északírekkel játszott 1-1-es találkozón 41 évesen és 248 naposan volt eredményes.

A lajstrom első tíz helyezettje között a jelenleg is aktívak közül Pujolon kívül még két labdarúgó található: a portugál Cristiano Ronaldo a nyolcadik, a horvát Luka Modric pedig a tízedik pozíciót foglalja el.

Ronaldo szombaton a lengyelek felett Nemzetek Ligája-meccsen aratott 3-1-es győzelemből 39 évesen és 250 naposan vette ki góllal a részét, míg Modric legutóbb szeptember 8-án, szintén a lengyel nemzeti csapat kapuját vette be 38 éves és 365 napos korában az 1-0-s horvát sikert hozó NL-mérkőzésen.