Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Bayer Leverkusen játékosával frissítené fel a védelmét az Inter! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Inter együttese a Bayer Leverkusen védőjével, Jonathan Tah-val erősítené meg a keretét.

(Photo by Rene Nijhuis/MB Media/Getty Images)

Az olasz sajtó legfrissebb beszámolói alapján az Inter vezetősége megkezdené a csapat védelmének felfrissítését, miután több jócskán 30 év feletti játékos is található ebben a csapatrészben, Francesco Acerbi (36), Matteo Darmian (34) és Stefan de Vrij (32) személyében. A hírek szerint erre a célra az olasz gárda egyik legfőbb kiszemeltje a Bayer Leverkusen védője, Jonathan Tah. A német játékos megszerzése több szempontból is illene az Inter profiljába. Egyrészt Tah a “Gyógyszergyáriaknál” is háromvédős rendszerben futballozik, másrészt az idény végén lejár a szerződése a Leverkusennél, amit a hírek szerint nem is fog meghosszabbítani. Az Inter az elmúlt években hasonló módon szerezte meg Marcus Thuram, Mehdi Taremi, Piotr Zielinski, Hakan Calhanoglu, vagy épp Henrikh Mkhitaryan játékjogát is. A források alapján ugyanakkor az olasz klubnak komoly vetélytársai is lehetnek a Tah játékjogáért folytatott harcban, a középhátvéd ugyanis a Bayern München, a Liverpool és a Real Madrid kívánságlistáján is szerepel.

Jonathan Tah 2015 nyarán szerződött a Bayer Leverkusen csapatához. A klub színeiben azóta 363 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 15 gólig és 12 gólpasszig jutott. Piaci értékét 30 millió euróra teszi a transfermarkt.