Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Genoa szerződtette a PSV Eindhoven korábbi középpályását! – hivatalos

Az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Genoa hivatalos közleményében tudatta, hogy szerződtették a szabadon igazolható Gastón Pereirot, aki legutóbb a Cagliari kötelékébe tartozott…

(Photo by Enrico Locci/Getty Images)

A Genoa leigazolta a 2024/2025-ös szezon végéig a 29 esztendős Gastón Pereirot, aki augusztus végén felbontotta szerződését a Cagliarival. A tapasztalt futballista több poszton is bevethető, de többnyire támadó középpályásként szoktak rá számítani. Nem mellesleg az előző szezon második felét az akkor Serie B-s Ternana csapatában töltötte kölcsönben. A rengeteg sérülése miatt a Cagliariban nem tudott meghatározó játékos lenni, 2020 és 2023 között mindössze 71 tétmérkőzésen lépett pályára, a Ternana mellett korábbi klubjában, a Nacionalnál is megfordult kölcsönben. 

Gastón Pereiro 2015 nyarán a Nacionaltól igazolt át a PSV Eindhovenhez 7 millió euró ellenében. A holland együttesben egyértelműen kulcsfigurának számított, mindent egybe véve 154 találkozón kapott lehetőséget, ezeken 49 találatot és 21 gólpasszt jegyzett. Társaival két bajnoki címet és két Szuperkupát nyert.