Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21: Belgium ellen zárja az Eb-selejtezőt a magyar válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden a Belgium elleni idegenbeli mérkőzéssel zárja szereplését a korosztályos Európa-bajnoki selejtezősorozatban…

(Photo by Laszlo Szirtesi/SNS Group via Getty Images)

A magyar U21-es válogatott kedd este Belgium ellen Leuvenben lép pályára a korosztályos Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában.

A mieink a múlt héten 2-1-re legyőzték Máltát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, de miután a belgák nyerni tudtak Skóciában, biztossá vált, hogy a magyar válogatott a negyedik helyen zárja az Eb-selejtező sorozatot. A keret 2002-es és 2003-as születésű labdarúgói számára a belgák elleni összecsapás lesz az utolsó mérkőzés utánpótlás-válogatott játékosként, a búcsúzó labdarúgók szeretnék szépen zárni a korosztályos csapatokban töltött éveket.

“Ebből a szempontból különleges mérkőzés lesz a keddi, fontosnak érzem, hogy szépen búcsúzzak az utánpótlás-válogatottól. Nehéz dolgunk lesz, hasonló mérkőzésre számítok, mint amit tavaly Budapesten játszottunk a belgák ellen. Akkor nem álltunk messze a pontszerzéstől, ellenfelünk csak a második félidőben, egy átlövésgóllal tudta megszerezni a három pontot. Azon a mérkőzésen a szünet után nekünk is voltak lehetőségeink, de el kell ismerni, hogy a játék képe alapján a belgák rászolgáltak a győzelemre. Kedden is elsősorban a szervezett védekezést kell szem előtt tartanunk, ellenfelünk várhatóan ezúttal is labdabirtoklási fölényben futballozik majd, nekünk leginkább a labdaszerzések utáni gyors akciókból lehetnek lehetőségeink” – mondta az mlsz.hu-nak Baráth Péter, a válogatott csapatkapitánya.

A belgák számára kifejezetten fontos lesz a leuveni összecsapás, a második hely megszerzéséhez ugyan már egy pont is elég lenne nekik, de ahhoz, hogy esélyük legyen bekerülni a legjobb csoportmásodikok közé (így pótselejtező nélkül juthatnának ki a jövő évi, szlovákiai U21-es Európa-bajnokságra), mindenképpen nyerniük kell.

A magyar válogatott vasárnap délelőtt még Telkiben edzett, majd útra kelt, és este érkezett meg brüsszeli szállására. A hétfő délutáni edzést már a kedden 18 órakor kezdődő leuveni Eb-selejtező helyszínén tartja meg Szélesi Zoltán szövetségi edző.