Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Maldini család harmadik tagja is pályára lépett az olasz válogatottban

Az olasz válogatott 4-1-es győzelmet aratott Izrael ellen a Nemzetek Ligája legutóbbi játéknapján, a mérkőzés pedig egy történelmi eseményt is tartogatott…

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

Az olasz válogatott soraiban az Izrael elleni találkozó hajrájában csereként Daniel Maldini is pályára lépett, ezzel a Monza tehetséges játékosa első alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban.

Az Opta adatai szerint ezzel a Maldini család lett az első az olasz labdarúgás történében, amelynél egymást követő három generáció mindegyike olasz felnőtt válogatott lett.

Daniel édesapja, Paolo Maldini 1988 és 2002 között 126 mérkőzésen lépett pályára az olasz válogatottban, míg nagyapja, Cesare Maldini 14-szeres válogatott volt 1960-tól 1963-ig, majd később asszisztensként és szövetségi kapitányként is tevékenykedett az Azzurrinál.

Felmenőihez hasonlóan, Daniel Maldini szintén az AC Milannál nevelkedett, de az előző szezonbeli kölcsön után az elmúlt nyáron végleg a Monzához került. A 23 éves támadó középpályás hét meccsen egy gólt szerzett a Serie A aktuális idényében.