Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: Messi mesterhármast lőtt, hat gólig meg sem állt a címvédő Argentína – videóval

A 2026-os világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában keddről szerdára virradóra immár a 10. forduló mérkőzéseit rendezték meg…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

Az egyaránt vb-szereplést érő helyet elfoglaló Uruguay és Ecuador küzdelmes mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott egymással. A mérkőzés kiegyenlített csatában zajlott, az első félidőben mindkét oldal előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de áttörést egyik csapat sem tudott elérni, Valverdéék hiába próbálkoztak, Ecuador biztos lábakon állta a sarat. Az uruguayi válogatott a második félidőben is valamivel többet próbálkozott, azonban kevés minőségi lehetőséget alakított ki, és a vendégek ellenakciói sem jártak sikerrel, így a találkozó 0-0-s döntetlennel ért véget. Marcelo Bielsa csapata immár négy meccs óta gólképtelen, de tartja a harmadik helyet, Ecuador három ponttal mögötte tanyázik az ötödik pozícióban.

Uruguay – Ecuador 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

 

A világbajnoki címvédő Argentína a papírformának megfelelően, 6-0 arányban lemosta az utolsó három vb-selejtezőjét megnyerő Bolíviát. A házigazda rámenősen kezdte a mérkőzést, és már az első percekben lehetőségeket alakított ki, végül a 19. percben tört meg a jég, amikor La. Martínez labdaszerzését követően Lionel Messi indulhatott meg a bolíviai kapu felé, és közelről értékesítette a ziccert. Nem sokkal később Messi szabadrúgásból veszélyeztett, de erős lövését Viscarra kapus bravúrral védte. Egy darabig a további lehetőségek kimaradtak, de az első játékrész hajrájában egy ellentámadás végén Messi lekészítéséből Lautaro Martínez az üres kapuba találva növelte a házigazda előnyét. A ráadásban a harmadik gólt is megszerezték, Messi szabadrúgásból indította a kapu felé robogó Julián Álvarezt, aki közelről volt eredményes. Az első félidő 3-0-s argentin vezetéssel ért véget. A szünet utáni folytatásban néhány perc elteltével Otamendi fejelt a hálóba, de végül les miatt nem adták meg a gólját. Az argentinok tovább támadtak, a küzdelem egyoldalúan alakult, azonban a bolíviai kapus remek védésekkel egy ideig meg tudta óvni kapuját az újabb góltól. A 69. percben már ő is tehetetlen volt, amikor Molina bejátszásából a csereként beálló Thiago Almada talált be. A hajrában az Albiceleste még újabb két góllal növelte a különbséget, miután Lionel Messi két perc alatt újabb két alkalommal volt eredményes, egyszer jobbal, egyszer pedig ballal vette be Viscarra kapuját a tizenhatoson belülre lépve, így az argentinok hat gólig meg sem álltak. A címvédő ezzel megerősítette vezető helyét a dél-amerikai vb-kvalifikációban, Bolívia pedig a súlyos vereség ellenére birtokolja az interkontinentális pótselejtezőt jelentő hetedik pozíciót.

Argentína – Bolívia 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Messi (19., 84., 86.), La. Martínez (43.), J. Álvarez (45+3.), Almada (69.), ill.

 

A selejtezősorozat aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

A dél-amerikai kvalifikációból az első hat helyezett automatikusan kijut a következő világbajnokságra, míg a hetedik helyen végző csapat pótselejtezőt fog játszani a részvételért.

A 10. forduló eredményei

Kolumbia – Chile 4-0
Paraguay – Venezuela 2-1
Uruguay – Ecuador 0-0
Argentína – Bolívia 6-0
Brazília – Peru 4-0

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!