Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Visszatértünk a karakterhez”

A magyar válogatott négy pontot szerzett a két októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésén…

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a molcsapat.hu részére adott interjúban elégedetten értékelte a nemzeti csapat legutóbbi két meccsen mutatott teljesítményét és hozzáállását:

“Elsősorban nem is az eredmény miatt vagyok nagyon elégedett a Hollandia elleni meccsel, hanem azért, ahogy a fiúk játszottak. Nem elvéve az egy pont értékét, nekem többet jelentett, hogy újra láttam azt az önfeláldozó, fegyelmezett játékot, aminek a korábbi sikereinket is köszönhettük. Visszatértünk ahhoz a karakterhez, ami a lényegünket adja. Ha pedig a csapatod a pályára teszi a legnagyobb erényét, már nem lehetsz elégedetlen.”

“Nem kis tétje volt a boszniai meccsnek, de a mieink kiválóan vették az akadályt, az első tíz percet leszámítva szinte végig irányítottuk a kulcsfontosságú találkozót, és a duplázó Szoboszlai Dominik remeklésével magabiztosan nyertünk. Bosznia minden bizonnyal már mögöttünk végez a csoportban, és ez megnyugtató hír” – tette hozzá az olasz szakember.

“Sérülések mindig lesznek, ezért fontos, hogy a teljes keret készen álljon, ne csak a legerősebbnek vélt kezdő. Mármint a sajtó által legerősebbnek vélt, mert nekem nincs ilyenem. Minden meccshelyzetre, illetve várható meccsképre megvannak a megfelelő embereink, akiket ismerek, tudom, mit várhatok tőlük, és beléjük fektethetem a bizalmamat” – modnta el Rossi a hiányzókkal kapcsolatban.

Boszniai győzelmével a magyar válogatott pontszámban beérte a második helyen álló hollandokat két fordulóval a csoportkör vége előtt.