Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Thoma Tuchel: “Remélem mindannyiunk álmát valóra válthatom majd az USA-ban!”

Mint ismert, az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) szerdán megnevezte a válogatott új szövetségi kapitányát, Thomas Tuchelt, aki még szerda délután megtartotta első sajtótájékoztatóját.

(Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

 

“Egy nagyon izgalmas és egyértelmű projektet vázoltak fel elém. Bizalomgerjesztő és gyors volt a tárgyalás folyamata is.  Nagyon izgatott vagyok, egy ilyen elképesztően tehetséges játékosokkal dolgozhatok, akiknek a csoportja tökéletes elegye a fiatalságnak és a tapasztalatnak. Szeretném továbbvinni azt, amit Gareth (Southgate) felépített, természetesen úgy, hogy a saját elképzeléseimet is megvalósítva. Remélem mindannyiunk álmát valóra válthatjuk az USA-ban.” – idézi a The Athletic című lap a német tréner sajtótájékoztatóját, aki utolsó gondolatával természetesen a 2026-as, az USA-ban is (és Mexikóban illetve Kanadában -a szerk.) rendezendő világbajnokságra utalt.

“18 hónap múlva kezdődik a világbajnokság, jó tapasztalataim vannak a 18 hónapos időszakok kapcsán” – mondta nevetve Tuchel, majd a következőképpen folytatta: “Lényegesnek tartom, hogy legyen egy állandó keret, egy állandó mag körülöttem, hiszen a klubfutballban megszoktam az állandóságot. Nekem is alkalmazkodnom kell egy válogatott irányításához, ahhoz, hogy rövid ideig kell fenntartanom a fókuszt, tűzben tartani a játékosokat az összetartások során. Ha ez sikerül, egyszerű a dolgunk: fel kell készülnünk legjobb tudásunk szerint a 2026-os világbajnokságra, és persze meggyőzni a szurkolókat a játékunkkal és az eredményekkel arról, hogy igen is bízhatnak bennünk!” – így Tuchel, aki az újabb külföldi kapitány személyében kétkedőknek is üzent azzal, hogy sajnálja, hogy csak német útlevele van, és elmondta, hogy mindig is tisztelte az angol futballt övező kultúrát, amelyhez nincsen még egy hasonló a világon. “Egyszer a nagy Pelé azt mondta, hogy a Wembley a futball szíve, fővárosa és katedrálisa is egyben. Mindenben maximálisan igaza volt!” – tette hozzá az Angliában korábban a Chelsea-nél dolgozó tréner.

“Nem szeretnék a játékosokról beszélni, amíg nem ültem le mindegyikőjükkel. Nem szeretnék a taktikáról, vagy a felállásról sem beszélni, ahogyan arról sem, hogy vajon Harry Kane, akit jól ismerek, marad-e a csapatkapitány. Kérem legyenek tisztelettel Önök is Lee-vel (Carsley) szemben, akivel még vár pár mérkőzés a válogatottra… Majd márciusban minden kérdésükre választ kapnak a pályán!” – folytatta Tuchel, rövidre zárva ezt a témát.

“Büszkeséggel tölt el, hogy itt lehetek! Minden erőmmel azért dolgozok majd, hogy feltehessük azt a bizonyos második csillagot a címer mellé!” – fogalmazott sajtótájékoztatója végén Tuchel, nyomatékosítva, hogy a világbajnoki győzelemért száll harcba angol kapitányként.