Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21: a magyar szövetségi edző értékelte a selejtezősorozatot

A magyar U21-es válogatott győzelemmel zárta a korosztályos Európa-bajnoki selejtezősorozatot, de a negyedik helyről már nem tudott feljebb lépni…

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Szélesi Zoltán csütörtökön az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában arról beszélt, hogy a máltaiak elleni mérkőzés bizonyos szempontból nehezebb volt futballistáinak, mert a kötelező győzelemnek tartott meccs nagy nyomást rakott rájuk.

A 2–1-es sikerrel kapcsolatban elárulta, hogy az első félidőben öt góllal kellett volna vezetniük, a 2–0-s előny után pedig a második félidőben jött egy hiba, és azzal a máltai gól, ami egyértelműen megfogta az együttest.

„Ebben azt gondolom, fejlődnünk kell. Stabilabbnak kell lenniük belül a játékosoknak, nem lehet, hogy ennyire megviselje őket egy bekapott gól” – mondta Szélesi Zoltán, hozzátéve, hogy a belgiumi találkozóra sikerült ebből felállni, olyannyira, hogy a játékosok neves riválisokkal szemben is megállták a helyüket és bravúros 1–0-s győzelmet arattak.

A szövetségi edző beszélt arról is, hogy van már egy bő listája, melyen azok a játékosok szerepelnek, akik szóba jöhetnek majd a jövő évi U21-es válogatottnál, s mint mondta, minden jelöltet meg szeretne majd nézni, ezért novemberben egy edzőtábort szeretne összehívni a számukra.

Az U21-es válogatottnak a mostani két találkozón már nem volt esélye a továbbjutásra csoportjából, a negyedik helyen zárt.