Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette visszavonulását az AS Roma és a Marseille korábbi holland válogatott középpályása! – hivatalos

Bejelentette visszavonulását többek között a PSV Eindhovenben, az AS Romában és az Olympique de Marseille-ben is megfordult többszörös holland válogatott középpályás, nevezetesen Kevin Strootman…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Kevin Strootman közösségi felületein tudatta a hírt, hogy 34 esztendősen felhagy aktív pályafutásával. A holland labdarúgó legutóbb a Genoát erősítette, nyár óta viszont nem volt csapata. Strootmant rengeteg súlyos sérülés hátráltatta, de összességében így is tisztességes karriert tudhat maga mögött. 

Kevin Strootman 1996 nyarán, vagyis 6 évesen került a Sparta Rotterdam utánpótlásába. A legjobbak között a 2007/2008-as idény folyamán debütált, majd a következő szezonban már alapember lett. A 2010/2011-es kiírástól a klub már a másodosztályban szerepelt, ahová ő is követte a csapatot, viszont fél év múlva visszatérhetett az élvonalba. A 2011-es téli átigazolási időszak során az Utrecht csapott le rá, ahol mindössze néhány hónap után távozott, mivel a PSV Eindhoven szerződtette őt. Strootman ekkoriban lett ismert labdarúgó, az eindhoveni gárdában két szezont húzott le, a klub színeiben pedig 88 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 13 találatot és 28 gólpasszt jegyzett. Társaival Holland Kupát és Szuperkupát zsebelt be. Karrierjében 2013 nyarán újabb komoly szintlépés érkezett el, ekkor a Serie A-ban szereplő AS Roma igazolta le. Az olasz sztárcsapatban gyorsan alapember lett, majd 2014-2016-ig alig tudott pályára lépni súlyos sérülések miatt. A következő két évben újra stabilan játszott, elkerülték a komoly gondok, ennek ellenére 2018 nyarán távozott Rómából, mindent egybe véve 131 találkozón jutott szóhoz a fővárosi alakulatban, melyeken 13 gólig és 19 gólpasszig jutott. Innen az Olympique de Marseille-hez vezetett az útja, majd később megfordult még a Cagliari-ban és a Genoában is. A holland válogatottban 2011 februárjában debütált, a címeres mezt 46 alkalommal húzhatta fel magára.