Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Bensebaini és Guirassy góljával legyűrte az újoncot a Borussia Dortmund! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 7. fordulójának nyitó mérkőzését a 7. helyen álló Borussia Dortmund és az újonc St. Pauli játszotta.

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

Ahogyan az várható volt, aktívabban kezdte a mérkőzést a hazai pályán futballozó Dortmund, amelynek az első negyedórában egy nagy lehetősége volt, miután Brandt labdáját Guirassy tudta átvenni a tizenhatoson belül, a kapujából jól kirobbanó Vasilj mellett viszont már nem tudta ellőni a játékszert, a kapus bravúrral hárított. A hazaiak fölénye ezt követően némileg csökkent, így a St. Pauli is el tudott jutni az ellenfél kapujáig, ahol pár ígéretes lehetőséget is ki tudtak alakítani. A 30. percben úgy tűnt, hogy meg is szerzik a vezetést Guilavogui révén, de hosszas videózás után kiderült, hogy a guineai játékos lesen tartózkodott, így érvénytelenítették a találatot. A játékrész utolsó szakaszában a Dortmund rengeteg beadással próbálkozott, aminek végül meg is lett az eredménye. A 43. percben ugyanis Gross beadása után Bensebaini tudott 11 méterről kapura fejelni, a lehulló labda pedig végül a bal alsóban kötött ki, Vasilj hiába vetődött, 1-0! A ráadásban még Brandt és Malen is megpróbálhatta fejjel bevenni az újonc kapuját, de a befejezéseik nem sikerültek jól, így egygólos különbséggel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrész elejét is megnyomta a Dortmund, a sárga-feketék ugyanis szerették volna gyorsan eldönteni a három pont sorsát. Az első komoly lehetőségük az 58. percben alakult ki, amikor Brandt lőtt a tizenhatoson kívülről, de a bal alsóba tartó löketét bravúrral védte Vasilj. A 64. minutumban ismét a vendégek kapusától volt szükség egy nagy védésre, aki ezúttal Guirassy közeli lövését tudta hárítani, majd nem sokkal később Gittens beadásáról maradt le kevéssel Malen a hosszún, így a labdát már nem tudta az üresen tátongó kapuba irányítani. A véghajrá kezdetén aztán némileg a semmiből egyenlíteni tudott a St. Pauli, miután egy kipattanó beadást távolról Smith vágott hatalmas erővel a jobb felső sarokba, 1-1! A kapott gól viszont nem igazán fogta meg a Dortmundot, a 83. percben ugyanis már ismét a hazaiaknál volt az előny! Gittens tudta levinni az alapvonalig a labdát, majd a beadása tökéletesen érkezett Guirassy fejére, ő pedig a bal alsóba bólintott, 2-1! A ráadásban közel járt a St. Pauli ahhoz, hogy másodszor is egyenlítsenek, de egy megcsúsztatott labdát Dzwigala 6 méterről jócskán a kapu fölé vágott. Az utolsó perceket ki tudta húzni a Borussia újabb kapott gól nélkül, így idénybeli 4. hazai bajnokijukon is otthon tartották a 3 pontot.

Borussia Dortmund – St. Pauli 2-1 (1-0)
Helyszín:
Signal Iduna Park Vezette: M. Jollenbeck
Gólszerzők:
Bensebaini (43.), Guirassy (83.) ill. Smith (78.)
Sárga lapok: Gittens (75.), Brandt (76.) ill. Smith (41.)
Kiállítás:ill.-

Borussia Dortmund: Kobel – Bensebaini, Schlotterbeck, Anton, Ryerson – Gross (Gittens 46.), Can (Nmecha 69.) – Malen (Beier 76.), Brandt (Watjen 90+5.), Sabitzer – Guirassy Vezetőedző: Nuri Sahin

St. Pauli: Vasilj – Wahl, Smith, Mets – Saliakas (Dzwigala 82.), Irvine, Wagner, Treu – Afolayan (Sinani 88.), Eggestein (Albers 88.), Guilavogui (Banks 69.) Vezetőedző: Alexander Blessin

A mérkőzés összefoglalója:

A 7. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Borussia Dortmund – St. Pauli 2-1

Szombat:
15:30 Freiburg – Augsburg
15:30 Hoffenheim – VfL Bochum
15:30 Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt (Tv: Aréna 4)
15:30 Mainz – RB Leipzig
15:30 Borussia Mönchengladbach – Heidenheim
18:30 Bayern München – VfB Stuttgart (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Holstein Kiel – Union Berlin (Tv: Match 4)
17:30 Wolfsburg – Werder Bremen (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore