Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Campeonato Brasileiro: a kiesés elől menekülő Fluminense nyerte a riói rangadót – videóval

A brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) 30. fordulójában csütörtökről péntekre virradóra csapott össze egymással a két riói ősi ellenlábas, a Flamengo és a Fluminense…

(Photo by André Ricardo/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A tabellán jóval hátrébb helyezkedő Fluminense 2-0-s győzelmet aratott a Flamengo ellen a brazil bajnokság egyik riói klasszikus rangadóján. Az első játékrészben a Rubro-negro ugyan valamivel aktívabban futballozott, a Flu mégis közelebb járt a vezetés megszerzéséhez, azonban Ganso büntetőjét A. Rossi hárította az első félidő hosszabbításában. A szünet után öt perc sem telt el, amikor Kaua Elias elfutását követően Lima egy közeli lövéssel megszerezte a Flu vezető gólját. Újabb tíz perccel később a “vendégek” újból eredményesek voltak, amikor egy tökéletesen kijátszott akció végén Martinelli alapvonalról visszatett labdáját Jhon Arías küldte a hálóba. A Flamengo hiába próbálkozott a felzárkózásért, nem jártak sikerrel, így a vártnál simábban vesztették el a városi rangadót a közelmúltban kinevezett Filipe Luis első derbijén.

Győzelmével a Fluminense az utolsó bennmaradó helyek egyikét foglalja el, a negyedik helyezett Flamengo pedig egyre távolabb sodródhat a dobogósoktól.

Flamengo – Fluminense 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Lima (50.), J. Arías (60.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!