Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntöttek Chile kapitányának sorsáról – sajtóhír

A dél-amerikai vb-selejtezőkben az utolsó helyre visszacsúszó chilei válogatottnál veszélybe került a szövetségi kapitány pozíciója…

(Photo by Marcelo Hernandez/Getty Images)

Az En Cancha információi szerint a legutóbbi két vb-selejtező elvesztése ellenére a chilei labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy továbbra is Ricardo Gareca marad a chilei válogatott szövetségi kapitánya, de a novemberi mérkőzéseket követően ismét átgondolják a szakember jövőjét.

A 65 éves szakember hét éven át Peru válogatottját irányította, s 2018-ban 36 év szünet után kijuttatta válogatotat a világbajnokságra, azonban a 2022-es tornáról az interkontinentális pótselejtező tizenegyesekkel való elveszltése révén lemaradtak. Emellett négyből négy Copa Américán jutottak be a legjobb négy közé: 2019-ben a második, 2015-ben a harmadik, 2016-ban és 2021-ben pedig a negyedik helyen végeztek. 96 mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot, amely az összes valaha volt kapitány közül a legtöbb a perui válogatott történetében. Irányítása alatt a Blanquirroja 39 győzelmet, 23 döntetlent és 34 vereséget regisztrált.

Miután nem jutottak ki a 2022-es vb-re, távozott a posztjáról, tavaly pedig három hónapig egykori csapatát, a Vélez Sarsfieldet vezette, azonban mindössze 12 meccs után távozott a posztjáról.

A gyengélkedő chilei válogatott élére Garecát idén januárban nevezték ki, a La Roja azonban vele sem tudott feljavulni és jelenleg sereghajtó a dél-amerikai vb-kvalifikációban. Az argentin tréner kezei alatt Chile tíz mérkőzésből csupán kettőt nyert meg két döntetlen és hat vereség ellen, tétmérkőzésen pedig egyetlen győzelmet sem aratott vele.

Chile novemberben a Peru elleni idegenbeli és a Venezuela elleni hazai mérkőzéssel folytatja szereplését a 2026-os vb-selejtezősorozatban.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!