Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: javított a Real Madrid, másodszor is kikapott a Wolfsburg – videóval

A szerdai játéknaphoz hasonlóan, csütörtökön újabb négy mérkőzést bonyolítottak le a női Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában…

(Photo By Dennis Agyeman/Europa Press via Getty Images)

Az A csoportban a korábbi nyolcszoros győztes Olympique Lyon a papírformának megfelelően 2-0-ra legyőzte idegenben a Wolfsburgot, miután mindkét félidő elején szerzett egy-egy gólt. Az egykori kétszeres BL-győztes német gárda soraiban csereként Papp Luca is pályára lépett, de a csapat két forduló után két vereséggel bír, és máris hatpontos lépéshátrányba került a csoport másik két favoritjával szemben. Az AS Roma eközben hozta a kötelezőt és hat különböző játékos góljával 6-1-re ütötte ki a Galatasaray-t úgy, hogy még egy büntetőt is elhibázott. A francia és az olasz csapat egyaránt hibátlan két kör után.

Wolfsburg – Olympique Lyon 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Renard (8.), L. Horan (53.)

 

Galatasaray – AS Roma 1-6 (0-2)
Gólszerzők: Staskova (76.), ill. Cissoko (7.), Giacinti (24.), Haavi (54.), M. Giugliano (59.), Pandini (84.), Corelli (87.)

 

Az A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

Mindeközben a B csoportban a Chelsea a Real legyőzése után a második mérkőzését is 3-1 arányban nyerte meg, a londoniak ezúttal a holland Twente vendégeként diadalmaskodtak, már az első húsz percben kétgólos előnyhöz jutva. A Real Madrid kijavította az első fordulós vereségét, és a végére kiütéses, 4-0-s sikert aratott a Celtic ellen. Caroline Weir korai góljával a madridiak végig vezettek, de további három találatot csak az utolsó húsz percen belül vittek be, ekkor alakult ki a fölényes végeredmény. A hibátlan Chelsea mögött a holland és a spanyol gárda is három-három ponttal bír.

Twente – Chelsea 1-3 (0-2)
Gólszerzők: N. Van Dijk (68.), ill. Beever-Jones (7.), Hamano (18.), Reiten (63. – büntetőből)

Real Madrid – Celtic 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Weir (7.), Bruun (72.), C. Möller (80.), L. Caicedo (83. – büntetőből), ill.

 

A B csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore