Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Carlo Ancelotti szerint Kylian Mbappét nem érdekli, hogy nemi erőszakkal vádolják

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint nem befolyásolja játékosát, Kylian Mbappét az, hogy jelenleg nemi erőszakkal vádolják.

(Photo by Diego Souto/Getty Images)

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője elmondta, hogy Kylian Mbappé „boldog” és nem érintett a Svédországban a múlt héten történt feltételezett nemi erőszakkal kapcsolatos hírek miatt.

A vádak először a svéd Aftonbladet írta meg, miszerint a stockholmi rendőrség egy állítólagos nemi erőszak ügyében nyomoz, és az eset részeként a rendőrök meglátogatták azt a hotelt, ahol Mbappé és barátai a múlt héten tartózkodtak. Ancelotti azonban nem akar ezzel foglalkozni, csak a játékra akar koncentrálni.

„Minden nap beszélek a játékosokkal”

– mondta Ancelotti pénteken a Celta Vigo elleni mérkőzés előtt.

„Amit mondhatok, hogy ez egyelőre csak spekuláció. Minden nap látom őt, és boldog, egyáltalán nem látom rajta, hogy érintené a dolog. A szünetet arra használta fel, hogy javítson az állapotán és felépüljön a sérüléséből. Boldog, játszani akar holnap, és fontos akar lenni a csapat számára. Lelkileg és fizikailag közel van a 100%-hoz, nagyon jól halad. Öröm nézni őt az edzéseken.”

Mbappé a válogatott szünetben nem játszott a francia nemzeti csapatban izomproblémák miatt. Ehelyett Svédországba utazott barátai és családja társaságában pihenni. Az Aftonbladet beszámolója szerint a rendőrség hétfőn látogatta meg a hotelt, és Mbappé barátaival pénteken hagyta el Svédországot. A rendőrségi vizsgálat szombaton kezdődött. A hír hétfőn jelent meg, és hamarosan más médiában is elkezdett terjedni, többek között Mbappé hazájában, Franciaországban is. Ez arra késztette a csatárt, hogy a közösségi médiában egy „ÁLHÍR!!!” üzenetet tegyen közzé, utalva az egyik ilyen cikkre.

Mbappé ügyvédje, Marie-Alix Canu-Bernard kedden a TF1 francia televíziónak elmondta, hogy nem is tudja, Mbappé-e a feltételezett nemi erőszak vádjának alanya.

„Soha nincs egyedül. Soha nincs kitéve olyan helyzetnek, ahol bármilyen kockázatot vállalna. Emiatt teljesen kizárt, hogy olyan cselekedetet követett volna el, ami elítélendő lenne. Ez teljesen biztos”

– mondta az ügyvéd.

Mbappé menedzsmentjének nyilatkozata így szólt:

„Kylian Mbappé semmilyen körülmények között nem fogja eltűrni, hogy integritását, hírnevét és becsületét alaptalan vádak sértsék. Annak érdekében, hogy véget vessünk az ő módszeres lejáratásának, minden szükséges jogi lépést megteszünk annak érdekében, hogy az igazság kiderüljön, és üldözzük mindazokat a személyeket vagy médiumokat, akik részt vettek Kylian Mbappé erkölcsi zaklatásában és rágalmazásában.”