Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Saudi Pro League: Cristiano Ronaldo hosszabbításban szerzett góljával nyert idegenben az Al-Nassr – videóval

A szaúdi labdarúgó-bajnokság (Saudi Pro League) 7. fordulójának pénteki játéknapjának esti mérkőzésén az Al-Shabab otthonába látogatott az Al-Nassr.

(Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

Az első félidőben mindkét csapatnak akadtak lehetőségei a gólszerzésre. A 20. percben a hazaiak játékosa, Hussain Khaled eresztett meg egy nagy lövést azonban elkerülte a kaput. A 25. percben is az Al-Shabab veszélyeztetett, Mohamed Al Thani érkezett egy beadásra és fejelt kapura, de Bento hárítani tudta. Az Al-Nassr a 29. percben alakította ki a első komolyabb lehetőségét, Sadio Mané került nagy helyzetbe, viszont Seung-Gyu Kim eszén nem tudott túljárni ziccerben. A 42. percben Cristiano Ronaldo juttatta kis híján előnyhöz a vendégeket, azonban közeli lövése elkerülte a kaput.

A második félidőben a 69. percig kellett várni az első említésre méltó lehetőségre, amiből gól is született. A vendégek végeztek el egy szögletet, ami után nem tudtak rendesen felszabadítani a hazaiak, így Aymeric Laporte tudott rádőlni a lecsorgó labdára és 11 méterről erőből a léc alá vágta a labdát, 0-1! A 74. percben kis híján megduplázta előnyét az Al-Nassr, de Sadio Mané lövését Seung-Gyu Kim szögletre tudta ütni. A 78. percben ismét Mané zárhatta volna le a mérkőzést, azonban a szenegáli támadó ezúttal még a kaput sem találta el. A kihagyott helyzetek végül megbosszulták magukat, ugyanis a 90. percben egyenlíteni tudtak a hazaiak Al Hassan öngóljával, 1-1! A ráadás utolsó pillanataiban büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Cristiano Ronaldo tudott értékesíteni, 1-2! A hosszabbítás 13. percében büntetőt végezhetett el az Al-Shabab is, azonban Hamdallah a kapufára rúgta a labdát. Az Al-Nassr a győzelmével tapad a listavezető Al-Hilalra, míg az Al-Shabab maradt a 4. helyen a tabellán.

Al-Shabab – Al-Nassr 1-2 (0-0)
Helyszín: Al-Shabab Club Stadion (Rijad), Vezette: D. Herrera (argentin)
Gólszerzők: Al Hassan (90. – öngól) ill. A. Laporte (69.), Cristiano Ronaldo (90+7. – büntetőből)
Kiállítás:ill. Simakan (90+12.)

A mérkőzés videós összefoglalója:
Hamarosan…

A 7. forduló eddigi eredményei és további menetrendje:
Péntek:
Al-Khaleej – Al-Ahli 0-3
Al-Hilal – Al-Feiha 3-0
Al-Shabab – Al-Nassr 1-2

Szombat:
17:05 Al-Raed – Al-Wehda
17:20 Damac – Al-Taawon
20:00 Al-Ittihad – Al Qadisiya

Vasárnap:
16:45 Al-Fateh – Al Kholood
17:20 Al Okhdood – Al-Riyadh
20:00 Al-Ettifaq

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore