Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A visszavonuló Varane a Como vezetőségében vállalt szerepet – HIVATALOS

A visszavonulását a múlt hónapban bejelentő világbajnok francia hátvéd a jövőben utolsó klubja vezetésében vállal szerepet…

(Photo by Jacopo M. Raule/Getty Images for Como 1907)

Az olasz bajnokságban (Serie A) újoncként szereplő Como a szombati napon erősítette meg, hogy az aktív játékkal felhagyó Raphael Varane a klub igazgatótanácsának tagja lett, és a jövőben ifjúságfejlesztési, oktatási és innovációs tanácsadói feladatkörben fog dolgozni.

A Como beszámolójából kiderül, Varane a klub fejlesztési részlegvezetőjével, Osian Roobertsszel és az oktatási programot vezető Juliette Bolonnal fog együttműködni munkája során. A klub ifjúságfejlesztési programjában azért is fog dolgozni, hogy segítse a fiatalokat felkészülni a labdarúgáson túli életre. Továbbá tapasztalataival, tanácsaival segíteni fogja a digitális megoldások fejlesztését, az adatelemző platformokat és közreműködik a szurkolói elköteleződés növelését célzó projektekben.

Varane a nyáron szerződött a szerződése lejártával a Manchester Unitedtől a Comóhoz, de első tétmeccsén súlyos térdsérülést szenvedett, ami után bejelentette a visszavonulását.