Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter Miami kap szabadkártyát a klubvilágbajnokságra – sajtóhír

A klubvilágbajnokság 32. résztvevő csapata az MLS alapszakaszát megnyerő Inter Miami együttese lehet…

(Photo by Vaughn Ridley/Getty Images)

A Marca információi szerint a Lionel Messit is foglalkoztató amerikai Inter Miami lehet a jövő nyári klubvilágbajnokság utolsó, 32. résztvevője, amely csapatot szabadkártyával hívnak meg az eseményre.

A spanyol lap úgy tudja, hogy mivel az észak-amerikai szövetségnek (CONCACAF) járó négy hely már betelt, a FIFA az észak-amerikai profi labdarúgó-liga (MLS) alapszakaszának győzteseként hívná meg az Inter Miamit, mint a rendező ország (jelen esetben az Egyesült Államok) képviselőjét.

A torna 32 csapatos mezőnyéből egyelőre 30 csapat kiléte ismert. Egy résztvevő lesz még a Libertadores-kupa idei győztese, illetve egy meghívott együttes. A dél-amerikai versenysorozatban az Atlético Mineiro, a Penarol, a Botafogo és River Plate jutott be a négy közé, amennyiben utóbbi nyerné meg a tornát, akkor negyeddöntős ellenfele, a paraguayi Olimpia Asunción jutna ki a klubvilágbajnokságra, mivel a River a történelmi rangsor alapján már kvalifikálta magát a tornára.

A megújult torna mérkőzéseit 2025. június 15. és július 13. között rendezik meg. A torna döntőjét a New Jersey állambeli Metlife Stadionban rendezik. Továbbá Miamiban, Los Angelesben, Seattle-ben, Washingtonban, Atlantában, Nashville-ben, Charlotte-ban és Cincinnatiben játszanak még, míg Philadelphia és Orlando két-két arénát bocsát a szervezők rendelkezésére.

A klubvilágbajnokság eddigi résztvevői

CONCACAF: CF Monterrey, Club León, Pachuca (mindhárom mexikói), Seattle Sounders (amerikai)
CONMEBOL: Palmeiras, Flamengo, Fluminense (mindhárom brazil), Boca Juniors, River Plate (mindkettő argentin)
UEFA: Chelsea (angol), Real Madrid (spanyol), Manchester City (angol), Bayern München (német), Paris Saint-Germain (francia), Inter (olasz), Borussia Dortmund (német), FC Porto (portugál), SL Benfica (portugál), Atlético Madrid (spanyol), Juventus (olasz), Red Bull Salzburg (osztrák)
AFC: Al-Hilal (szaúd-arábiai), Urava Red Diamonds (japán), Ulszan HD (dél-koreai), Al-Ain (arab emírségekbeli)
CAF: Al-Ahli (egyiptomi), Vidad Casablanca (marokkói), Esperance Tunis (tunéziai), Mamelodi Sundowns (dél-afrikai)
OFC: Auckland City (új-zélandi)