Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hátrányból felállva győzte le a Frankfurtot a Bayer Leverkusen! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 7. fordulójának szombati játéknapján a címvédő Bayer Leverkusen a kiváló formában lévő Eintracht Frankfurtot látta vendégül.

(Photo by Pau Barrena/Getty Images)

Ahogy az várható volt, sorjáztak az események a mérkőzés első percétől a Leverkusen és a Frankfurt összecsapásán. Az első tíz percben egy igencsak kérdéses büntetőhöz jutott a hazai gárda, amit Boniface végzett el, a támadó lövése viszont nagyon gyengére sikeredett, így Trapp könnyedén hárítani tudott. Nem sokkal később Terrier tudott lőni a tizenhatoson belülről, Trapp azonban ezt a lövést is hárítani tudta. A 12. percben Ekitike és Marmoush játszott össze egymással, ami után utóbbi lőhetett, az életerős kísérlete azonban a jobb kapufán csattant. A 16. percben aztán a Frankfurt is büntetőhöz jutott Andrich szabálytalansága után. A labda mögé a sértett Marmoush állt, ő pedig védhetetlenül a bal alsóba lőtt, 0-1! A kapott gól nem igazán fogta meg a címvédőt, amely 10 percen belül egalizálni tudott. A 25. minutumban Andrich és Terrier játszott össze a tizenhatoson belül, majd végül előbbi higgadtan a hosszú alsóba gurított, 1-1! Az egyenlítést követően egyértelműen a hazaiak irányították a játékot, de a szünetig nem tudták áttörni a Frankfurt védekezését. A vendégek egy lesgóllal jelezték, hogy továbbra is komoly veszélyt hordoznak az ellentámadásaik, de újabb érvényes találatot nem láthatott a publikum.

A második játékrész első komoly lehetősége a 49. percben alakult ki, amikor Boniface senkitől sem zavartatva fejelhetett Terrier beadása után, de a támadó közelről a kapu fölé fejelt. A 63. percben ismét egy hazai helyzetet lehetett feljegyezni, Boniface legurítása után Andrich lőhetett, a próbálkozása azonban a jobb kapufát találta el. A Leverkusen fölénye végül a 72. percben érett újabb góllá! Wirtz futott el a jobb oldalon, majd a beadásnál Trapp hibázott nagyot, amit Boniface tudott kihasználni és az üresen maradt kapuba fejelt, 2-1! A kapott gólt követően igyekezett támadóbban fellépni a Frankfurt, de igazán nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani. A ráadás első pillanataiban így is majdnem összejött az egyenlítés a vendégek számára Hradecky hibája után, de Tah a gólvonal előtt menteni tudott. Az utolsó pillanatokban Trapp még Wirtz lövését hárította hatalmas bravúrral, de a Leverkusen így is meg tudta nyerni a rangadót.

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 2-1 (1-1)
Helyszín:
Bay Arena Vezette: F. Brych
Gólszerzők:
Andrich (25.), Boniface (72.) ill. Marmoush (16. – büntető)
Sárga lapok: Grimaldo (67.), Hincapié (70.) ill. Tuta (28.)
Kiállítás:ill.-

Bayer Leverkusen: Hradecky – Tapsoba, Tah, Hincapié – Grimaldo, Andrich, Xhaka, Frimpong (Tella 80.) – Terrier (Wirtz 64.), Adli (Garcia 64.) – Boniface (Schick 80.) Vezetőedző: Xabi Alonso

Eintracht Frankfurt: Trapp – Kristensen, Tuta (Skhiri 79.), Koch, Theate – Dina Ebimbe (Chaibi 71.), Götze (Bahoya 71.), Larsson (Dahoud 79.), Nkounkou (Uzun 82.) – Ekitike, Marmoush Vezetőedző: Dino Toppmöller

A mérkőzés összefoglalója:

A 7. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Borussia Dortmund – St. Pauli 2-1

Szombat:
Freiburg – Augsburg 3-1
Hoffenheim – VfL Bochum 3-1
Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 2-1
Mainz – RB Leipzig 0-2
Borussia Mönchengladbach – Heidenheim 3-2
18:30 Bayern München – VfB Stuttgart (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Holstein Kiel – Union Berlin (Tv: Match 4)
17:30 Wolfsburg – Werder Bremen (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore