Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hazai pályán aratott magabiztos sikert az Athletic Club! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 10. fordulójának szombati játéknapját az Athletic Club és az Espanyol összecsapása nyitotta.

(Photo By Ricardo Larreina/Europa Press via Getty Images)

Nem kellett sokat várnia a hazai közönségnek arra, hogy megszerezze a vezetést az Athletic! A 6. percben ugyanis első helyzetéből sikerült is feltörnie az Espanyol védekezését a csapatnak. Ekkor egy szögletnél több védő fejet is átszállt a labda, ami így pont Vivianhoz került, ő pedig combbal a bal alsóba juttatta a játékszert, 1-0! A játékrész közepéig újabb jelentős eseményt nem lehetett feljegyezni, a bilbaóiak higgadtan járathatták a labdát, míg az Espanyol támadásban teljesen súlytalan volt. A 28. percben aztán megduplázta előnyét a hazai gárda! Berenguer találta meg két védő között Inaki Williamst, aki egy jó átvételt követően kapura is fordult, és higgadtan a jobb alsóba lőve értékesítette a ziccert, 2-0! Két perccel később aztán újabb gólt láthatott a hazai közönség! Nico Williams bontotta meg a védelmet a bal oldalon, majd Berenguerhez került a játékszer, aki Inakihoz passzolt, ő pedig a tizenhatoson belülről a jobb felsőbe bombázott, 3-0! A folytatásban is az Athletic alakított ki helyzeteket, de a szünetig nem látott újabb gólt a publikum.

A második játékrészre kijőve három cserét is eszközölt Manolo Gonzalez a csapatán, de ez sem hozott eredményt, az 55. percben ugyanis újabb gólt lőtt az Athletic. Berenguer tört be a tizenhatoson belülre, majd egy higgadt lövőcsellel elküldte a védőjét, ezt követően pedig a bal alsóba lőtt, 4-0! Az első komoly Espanyol lehetőség a 61. percben alakult ki, amikor Jofre vette célba a kaput 11 méterről, de a lövése kevéssel a jobb alsó mellett hagyta el a játékteret. Az utolsó 30 percben már egyik fél sem törte össze magát az újabb gól érdekében, így nem alakultak ki helyzetek. A véghajrában az Espanyol küzdött annak érdekében, hogy legalább a becsületgólt összehozzák, ami a ráadásban sikerült is. A 92. percben Tejero végezhetett el ígéretes helyzetből egy szabadrúgást, a lövése pedig a bal felsőben kötött ki, beállítva ezzel a 4:1-es végeredményt.

Athletic Club – Espanyol 4-1 (3-0)
Helyszín:
Estadio San Mamés Vezette: M. Busquets Ferrer
Gólszerzők:
Vivian (6.), I. Williams (28., 30.), Berenguer (55.) ill. Tejero (90+2.)
Sárga lapok: Berchiche (45+3.), Nunez (48.) ill. Milla (51.), Cabrera (74.), El Hilali (82.)
Kiállítás:ill.-

Athletic Club: Agirrezabala – Berchiche (Boiro 63.), Nunez, Vivian, de Marcos – Jauregizar, Ruiz de Galarreta (Prados 63.) – N. Williams (Djalo 73.), Berenguer (Gómez 78.), I. Williams (Serrano 72.) – Guruzeta Vezetőedző: Ernesto Valverde

Espanyol: Garcia – El Hilali, Gomez, Kumbulla (Tejero 73.), Olivan – Gragera (Cabrera 46.), Král, Lozano – Jofre (Cardona 63.), Romero (Pere Milla 46.) – Veliz (Cheddira 46.) Vezetőedző: Manolo Gonzalez

A mérkőzés összefoglalója:

A 10. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Alaves – Real Valladolid 2-3

Szombat:
Athletic Club – Espanyol 4-1
16:15 Osasuna – Real Betis (Tv: Spíler 2)
18:30 Girona – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)
21:00 Celta Vigo – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Mallorca – Rayo Vallecano (Tv: Spíler 2)
16:15 Atlético Madrid – Leganes (Tv: Spíler 2)
18:30 Villarreal – Getafe (Tv: Spíler 2)
21:00 Barcelona – Sevilla (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Valencia – Las Palmas (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore